fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Pod svjetlima Pariza “ugašen” bavarski div!

Autor: Dnevno.ba

PARIZ - Vrlo težak poraz doživio je Bayern iz Munchena večeras na gostovanju u Parizu u sklopu 2. kola Lige prvaka. Paris Saint-Germain ostavio je tri boda kod kuće zahvaljujući svom atomskom napadu kojeg čini neuništivi trojac Cavani – Mbappe – Neymar.

Bayernove muke započele su već u drugoj minuti kada je Dani Alves doveo domaću momčad u prednost. Neymar je obavio veći dio posla, prošao tri svoja čuvara na lijevoj strani, krenuo prema sredini i poslužio svog sunarodnjaka koji je kroz noge Ulreichu pogodio za 1:0.

Još jednom pokazao se rezervni vratar njemačke momčadi koji do kraja godine mijenja ozlijeđenog Neuera kao vrlo bolna točka momčadi Carla Ancelottija.

U narednim minutama gosti su se počeli buditi. Preuzeli su dominaciju na pariškom travnjaku, imali posjed lopte, ali završnica nije bila dovoljno kvalitetna. U 12. i 19. minuti bili su nedovoljno precizni Muller i Martinez.

A onda je sve to u 32. minuti kaznio Edinson Cavani. Dok je Bayern dominirao, PSG je iskoristio svoju šansu iz kontre. Dani Alves je sjajno dubinskom loptom pronašao Mbappea kojeg Sule i Martinez nisu uspjeli zaustaviti na desnoj strani kaznenog prostora, a onda je mladi Francuz pronašao Urugvajca koji sa 16 metara svladava Ulreicha snažnim udarcem pod samu gredu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavku se samo nastavilo ono što smo vidjeli u prvih 45 minuta. U 50. minuti Bayern je imao korner, obrana PSG-a ga je očistila i krenula u kontru; Neymar je proigrao Mbappea na lijevoj strani, a ovaj mu odmah vratio povratno pred gol, no Brazilac je zapucao tu šansu i šutirao pokraj gola.

Konačan čavao u lijes bavarske momčadi zabijen je u 63. minuti, a u strijelce se upisao i Neymar. Alves je vrlo lagano prošao kroz sredinu terena, dodao desno Mbappeu, a ovaj nakon “lomljenja” Alabe i Sulea šalje loptu pred gol.

Tamo Martinez uspijeva tek odbiti do Neymara, a Brazilac je ovoga puta bio nepogrešan i lagano pogodio za velikih 3:0 na Parku prinčeva.

Mogao je francuski klub zabiti i četvrti. U 71. minuti Mbappe je ponovno briljantno probio bavarsku obranu, vratio povratno na rub kaznenog prostora, ali Dani Alves u naletu nije dobro zahvatio loptu i pucao je tek pokraj lijeve stative.

Do kraja susreta bilo je to tek rutinsko odrađivanje posla sa strane pariške momčadi, dok je Bayern uzaludno tražio rješenja za smanjenje vodstva. Bit će ovo, čini se, dugačka i teška sezona za Carla Ancelottija.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});