Mirko Filipović: “Da se susretnu u najboljim danima, Mike Tyson razbio bi Muhammada Alija”

Autor: dnevno.ba

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović smatra da je prema njegovom mišljenju Mike Tyson najbolji bokser teške kategorije svih vremena, a to je izjavio prilikom gostovanja na hrvatskom portalu Index.hr.

Filipović je povodom svog 46. rođendana dao intervju za pomenuti portal te je između ostalog govorio i o Tysonu.

“Tysonov sam obožavatelj zbog njegovog stila i vještine koja se ne može usporediti s nekim drugim. Visok je 178 cm, a te otklone, taj stil boksa niko nikad nije imao niti je rušio ljude na tako atraktivan način”, izjavio Filipović govoreći o Željeznom Mikeu.

Popularni Cro Cop je uvjeren da ni slavni Muhamed Ali ne bi imao šanse protiv Tysona, ne samo protiv njega, nego ni protiv Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda.

“Kad govorimo od teškoj kategoriji, teško je izdvojiti borce jer je ljepota u oku posmatrača. Uz dužno poštovanje prema Muhamedu Aliju koji je bio najveći, svojom pojavom, nastupom, odbio je odlazak u Vijetnam, imao je veliku popularnost i bio sjajan bokser, olimpijski pobjednik, ali prema mom mišljenju, kad bi se našli u svojim najboljim danima, ne bi imao šanse protiv Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa pa ni protiv Evandera Holyfielda. Naravno, pričamo o teškoj kategoriji i to su mi tri najopasnija borca. Prvi je Tyson iako je izgubio od Holyfielda i Lewisa, zbog njegovog stila, zbog nokauta. Svojom harizmom je privlačio fanove, ‘prikivao’ gledatelje za TV, bio je nenadmašan. On je uveo prvi te otklone, ulazak s rukama na bradi. Taj stil je nedostižan”, tvrdi bivši hrvatski borac.

Komentarisao je i povratak Tysona u ring.

“On se ne vraća u prave borbe, to će biti egzibicija protiv Roya Jonesa, lagani sparing”, zaključio je Filipović.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI