fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Norveška svladala Švedsku, Hrvatskoj dovoljan i remi protiv Francuske

Autor: Sportnet

ZAGREB - Norveška je u posljednjem kolu skupine I svladala Švedsku 28:25 i tako definitivno ispala iz borbe za polufinale. Hrvatskoj tako za prolaz treba barem remi protiv Francuske, a u slučaju pobjede Francuza, dalje će Švedska...

Norveška se borila do posljednjih sekundi, nadala se razlici od pet golova koja bi joj pružila šansu za prolaz, međutim ostala je dva gola prekratka. Norvežani tako ostaju bez šanse za polufinale, ali su pomogli i Hrvatskoj koja jednostavno ne smije izgubiti od Francuza ako misli ići dalje.

Da su Šveđani slavili, Hrvatska bi morala hvatati razliku za prolaz, da je dvoboj Norveške i Švedske okončan remijem, Hrvatska bi morala slaviti, ovako joj je dovoljan i remi. Šveđani se i dalje nadaju, Francuska je sigurna u polufinalu, a ako svlada i Hrvatsku, povući će sa sobom Švedsku.

Norvežani su za razliku od dvoboja protiv Hrvatske imali vrlo raspoloženog vratara Bergerudakoji je svih 60 minuta branio sjajno, izludio Šveđane i skupio čak 21 obranu. Protiv Hrvatske nije bio niti blizu tako raspoložen i Norveška je tamo poražena.

Ovdje je Norveška sredinom prvog poluvremena prvi put stvorila značajniju prednost, serijom 5:1 pobjegla je na 9:6 i naznačila kako Švedska neće tako lako doći do svog cilja. Do kraja prvog dijela Norvežani su držali prednost iako je Švedska bila na golu zaostatka i prijetila potpunim povratkom.

Nakon 12:11 za Norvešku na odmoru, Švedska je u drugom dijelu konstantno bila Norvežanima za petama, u nekoliko navrata došla je i do poravnanja, ali nije uspjela preuzeti kontrolu.

U zadnjih osam minuta čovjek odluke bio je Bergerud, branio je sedmerce i zicere, Norveška je napravila seriju 4:1 i povela 28:25 te dobila priliku u završnim sekundama doći do plus četiri. Švedska je ipak spriječila posljednji napad Norveške i završilo je 28:25.

Osim Bergeruda istaknuli su se Bjarte Myrhol sa sedam golova i Kent Robin Tonnesen s pet golova. Kod Švedske Mikael Appelgren imao je 12 obrana, Jerry Tollbring zabio je šest golova, a Simon Jeppson pet.

Autor: Sportnet
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});