fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Očajno prvo poluvrijeme ostavilo Hrvatsku bez borbe za medalje

Autor:

ZAGREB - Hrvatska nije uspjela ostati neporažena u dvoboju s Francuskom i ispada iz borbe za odličja. Upisala je poraz 30:27 i nije uspjela proći u polufinale gdje uz Francusku odlazi Švedska.

Jedno dobro poluvrijeme Hrvatskoj nije bilo dovoljno za svladati prejaku Francusku. Sve je propušteno još u prvom poluvremenu, polufinale je u biti prokockano u Splitu porazom od Švedske u koji je Hrvatska ušla olako, a vaditi se na Francuzima je najteže.

Poraz je upisan već u prvom poluvremenu. Hrvatska je u tih 30 minuta u pojedinim trenucima izgledala apsolutno razbijeno, bez ikakvog samopouzdanja i Francuzi su daleko lakše nego što su očekivali, čak i ne igravši na svojih 100 posto, stvorili ogromnu prednost.

Tvrdoglavo se gurala igra bez vratara iako je bilo očito da Hrvatska nema pravo rješenje za obranu Francuske koja je lakoćom oduzimala lopte i zabila niz golova na prazan gol. Pogreške su se nizale u serijama i na odmoru je bilo ogromnih i ružnih 19:13 za Francusku.

U nastavku susreta Hrvatska je pokazala znakove buđenja, ali bilo je prekasno. Uspjela je osam minuta prije kraja doći na samo gol zaostatka, ali nije imala dovoljno mirnoće da bi se potpuno vratila u susret.

Posljednje vodstvo Hrvatska je imala još u 12. minuti kada je Manuel Štrlek zabio za 7:6, ali nakon toga šest i pol minuta nije uspjela postići pogodak, Francuska je napravila seriju 4:0 i došla do preokreta i lijepih 10:7.

Kako je poluvrijeme odmicalo, Hrvatska je u napadu bila sve nemoćnija, u obrani nije imala nikakvih rješenja, vratari u prvih 30 minuta nisu obranili gotovo ništa i 19 primljenih golova do odmora riješilo je praktički susret.

U nastavku se Hrvatska borila, Alilović je obranama pomogao i kada je Cindrić smanjio na 26:25, činilo se da se otvara prilika. Međutim nakon toga Lagarde brzo zabija, Gerard skida zicer Musi, a Luka Karabatić zabija za novih plus tri.

Pokušala je Hrvatska još jednom doći na gol zaostatka, ali Francuska je rutinski zadržala prednost i zasluženo odnijela pobjedu.

Francuska je samo potvrdila da je jača od Hrvatske, ima i niz novih mladih igrača koji su došli i dolaze te nemaju apsolutno nikakve brige za budućnost.

HRVATSKA – FRANCUSKA 27:30 (13:19)

HRVATSKA: Mirko Alilović (8 obrana), Ivan Stevanović (1 obrana), Igor Vori, Željko Musa, Lovro Mihić, Manuel Štrlek 6, Zlatko Horvat, Ivan Čupić 5(3), Jakov Gojun, Stipe Mandalinić 1, Marko Mamić 5, Marko Kopljar 4, Luka Stepančić 1, Marino Marić 2, Igor Karačić, Luka Cindrić 3. Trener: Lino Červar.

FRANCUSKA: Cyril Dumoulin (4 obrane), Vincent Gerard (8 obrana), Raphaël Caucheteux, Michaël Guigou 4, Kentin Mahe 5(2), Romain Lagarde 2, Nicolas Claire, Nikola Karabatić 2, Luka Karabatić 3, Benjamin Afgour, Cédric Sorhaindo 1, Nicolas Tournat, Adrien Dipanda 2, Dika Mem 3, Nedim Remili 6, Luc Abalo 1, Valentin Porte 1. Trener: Didier Dinart.

Sedmerci: Hrvatska 3/3 (Čupić 3/3), Francuska 2/3 (Mahe 2/2, Guigou 0/1)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta (Gojun 2, Musa), Francuska 10 minuta (N.Karabatić, Dipanda 2, Remili, L.Karabatić)

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});