fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Može li Zrinjski preživjeti na vrhu predstojeći vikend?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nastavlja se borba u troje za prvaka Bosne i Hercegovine u nogometu. U vikendu pred nama očekuju nas utakmice 3. Kola Lige za prvaka, kao i Lige za opstanak, a veliki derbi je ovog puta na programu u Sarajevu budući da će istoimeni domaćin u nedjeljnom terminu od 19 sati na Koševu ugostiti vodećeg Zrinjskog.

Domaćin je pun samopouzdanja nakon velike pobjede protiv Slobode na Tušnju, a s obzirom da je sraz Zrinjskog i Željezničara završio bez pogodaka “bordo” momčad ima priliku eventualnom pobjedom preskočiti “Plemiće”. Utakmicu će voditi Zoran Grbić iz Prijedora, a u izravnom prijenosu ovaj veliki derbi moći će vidjeti i TV auditorij putem Arene Sporta.

Drugoplasirani Željezničar bilježi najbolje rezultate ovog proljeća, a s obzirom da im u goste stiže Krupa Petrovićevi momci se s razlogom nadaju novom trijumfu, a u slučaju pozitivnog rezultata na Koševu (u ovom slučaju to je sve izuzev pobjede Zrinjskog) i preuzimanju liderske pozicije.

Zanimljivo će biti i u Bijeljini gdje domaći Radnik dočekuje Slobodu u susretu izravnih konkurenata za 4. mjesto, a samim time i mogući plasman u Europu ukoliko Kup ne bi osvojili Široki Brijeg ili Mladost.

Širokobriježani su u prošlom kolu Lige za opstanak deklasirali upravo premijerligaša iz Doboja kod Kaknja učvrstivši vodeću poziciju u toj ligi, a kako igraju u zadnje vrijeme igrači Gorana Sablića ne piše se dobro ni Vitežanima ove subote.

Mladost će s druge pak strane ugostiti Olimpica i bez sumnje je favorit u tom dvoboju, dok nas najveća neizvjesnost očekuje u Banja Luci gdje će snage odmjeriti Metalleghe i Čelik. U trenutnoj situaciji domaćinu bi i bod u tom okršaju bio dobar, dok bi goste iz Zenice on teško zadovoljio pošto u tom slučaju na kontu premijerligaša iz jajca ostaje pet bodova viška u odnosu na Zeničane.

LIGA ZA PRVAKA – Raspored 3. Kola:
BIJELJINA: Radnik – Sloboda (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo; subota – 16.30, Moja TV)
SARAJEVO: Željezničar – Krupa (Sudac: Edin Jakupović – Bihać; subota – 20.00, BHT 1)
SARAJEVO: Sarajevo – Zrinjski (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor; nedjelja – 19.00, Arena Sport)

Poredak:
Zrinjski 49, Željezničar 48, Sarajevo 47, Radnik 39, Sloboda 35, Krupa 33 boda.

LIGA ZA OPSTANAK – Raspored 3. Kola:
VITEZ: Vitez – Široki Brijeg (Sudac: Ilija Živković – Orašje; subota – 16.00, Arena Sport)
DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Olimpic (Sudac: Antoni Bandić – Grude; subota – 16.30)
BANJA LUKA: Metalleghe – Čelik (Sudac: Ognjen Valjić – Banja Luka; nedjelja – 16.30, Moja TV)

Poredak:
Široki Brijeg 34, Mladost 27, Vitez 24, Metalleghe BSI 22, Čelik 17, Olimpic 14 bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});