fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Saudijci odbili minutu šutnje za žrtve terorizma u Londonu, Britanci ih pravdaju “kulturnim razlozima”

Autor: Marcel Holjevac

ADELAIDE - U Australiji - koja je još uvijek dio Britanskog imperija, odnosno priznaje kraljicu Engleske kao vrhovnog suverena, iako samo formalno - odigrana je danas kvalifikacijska utakmica za svjetsko nogometno prventsvo između domaćina i Saudijske Arabije. Utakmica je počela minutom šutnje za žrtve terorističkog pokolja u Manchesteru, koju su gostujući nogometaši odbili ispoštovati.

Na videu možete vidjeti sve: dok Australci stoje, Saudijci šeću terenom kao da se to njih uopće ne tiče – a kamere ne snimaju tu sramotu, nego se koncentriraju na Australce. Jer, sve drugo bi bio rasizam.

I dok su se britanski leftardi i liberalni mediji odmah bacili na pravdanje tog čina time da “minuta šutnje nije dio islamske kulture” – što je jednostavno LAŽ, jer se te iste nogometaše može vidjeti na drugoj snimci kako minutom šutnje prošle godine odaju počast brazilskim nogometašima koji su poginuli u avionskoj nesreći – šeik Mohammad Tawhid je svojim sunarodnjacima Australcima lijepo objasnio o čemu se tu radi. On kaže kako su oni odbili postrojiti se i minutom šutnje odati počast žrtvama terorističkog napada jer vjeruju ako musliman ubije nevjernika, to nije nikakav grijeh i nevjernik ne zaslužuje poštovanje ionako. A i rugali bi im se kad bi došli doma i imali bi neugodnosti.

On također kaže kako je laž da muslimanska kultura ne poznaje minutu šutnje za poginule, te kako je jedina istina da saudijski tim nije sudjelovao u tome jer čvrsto stoje uz džihadiste koji su izveli teroristički napad u Londonu. “Oni nisu stali za minutu šutnje jer prema vehabijskom islamu – koji je vladajući u Saudijskoj Arabiji – nema ničeg lošeg u tome, niti je grijeh, da muslima ubije nemuslimana,” rekao je on za Daily Mail Australia. “Njihov odgovor sugerira da unutar islamske kulture ne postoj minuta šutnje. To je laž”, kaže šeik.

Naime, glasnogovornik australske (da, australske, ne saudijske!) nogometne federacije je objasnio da im je rečeno od strane saudijaca kako minuta šutnje “nije u skladu sa saudijskom kulturom”, odnsno kako je njihovo odbijanje da stoje mirno jednu minutu u čast australskih žrtava nedavnih terorističkih napada uzrokovano time da to jednostavno nije njihov običaj, što su mediji u Britaniji smjesta prihvatili i napali one koji su zgroženi tim činom, jer eto fašisti opet nemaju razumijevanja za druge kulture. Saudijski igrači s klupe su također odbili poštivati minutu šutnje za žrtve terorističkih napada.

No šeik ima drugo objašnjenje: “U njihovim očima teroristi su mučenici koji idu u raj. I ako bi stali za minutu šutnje onda bi bili protiv muslimanske braće koja su poginula za džihad i pala u borbi protiv nevjernika (jednog ljutog neprijatelja, nevjernika, australsku djevojku Saru Zelanek zaklanu u Londonu, možete vidjeti dolje na slici – stvarno hrabar čin koji zaslužuje mjesto u raju i barem 72 djevice, op, M.H.).

© Facebook

Šeik Tawidi je također dodao kako bi igrači bili “ismijani” kad bi se vratili kući da su pristali komemorirati pale nevjernike, žrtve napada u Londonu. I dok britanski tisak uglavnom pravda Saudijce, navijači u Australiji su zgroženi – jasno, ne javno već u anonimnosti društvenih mreža, jer rasizam je jako ozbiljna optužba i u Australiji. “Minuta šutnje za žrtve terora u Londonu, Saudi šeću okolo i boli ih k***c, a saudijski navijali cijelo vrijeme urlaju”, kaže “Adam” na tweeteru.

Hoće li FIFA kazniti Saudijce zbog ovog gnjusnog čina, ne samo igrača nego i navijača koji su cijelo vrijeme skandirali dok je trajala minuta šutnje? Malo je vjerojatno, to ipak vikanje “Za dom spremni” ili tako nešto, to je samo podrška multikulturalnosti. Prije će biti kažnjeni za govor mržnje oni koji su zgroženo tweetali ružne komentare o Saudijcima.

I, da, ako nekog uopće zanima rezultat – Australija je pobijedila s 3:2.

Autor: Marcel Holjevac
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});