fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Sjajan uspjeh mladih Vatrenih! Momčad Marijana Budimira osigurala EURO

Autor: Dnevno.ba

Nevjerojatna završnica kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska U17 reprezentacija, momčad Marijana Budimira je s visokom 5:0 pobjedom protiv Irske, uz minimalni poraz Njemačke, ostvarila toliko priželjkivani nastup na smotri najboljih mladih reprezentacija starog kontinenta.

Peti i odlučujući gol zabio je igrač Bayerna Ljubo Puljić u petoj minuti nadoknade za veliko veselje “vatrenih” preko gol-razlike koja nam jue donijela to ključno, drugo mjesto.

Završni turnir koji se igra od 20. svibnja do 5. lipnja na Cipru, a Hrvatska će biti jedna od ukupno 16 sudionica velikog turnira. Veliko je ovo priznanje iza Budimira koji nastavlja nizati uspjehe na trenerskoj poziciji.

Prošle je godine odveo Hajdukove juniore do finala omladinske Lige prvaka, a onda je uskočio na upražnjeno izborničko mjesto nakon epizode Roberta Jarnija i Brune Petkovića, što je Jarni platio poslom, a Petković novčanom kaznom.

“Kapa do poda svima! Ovako se igra za svoju zemlju, ovako se bori za svoj dres. Bilo je vrlo neizvjesno, stvari su se doslovno mijenjale iz minute u minutu, ali na kraju su dečki nagrađeni za trud, zalaganje i ponašanje. Odigrali su sjajnu utakmicu, dokazali da smo s pravom u njih vjerovali” , rekao je Budimir.

Foto: Facebook /NK Široki

Budimir uspješno okončao kvalifikacije

Utakmicu smo igrali u gostima, a strijelci pogodaka su redom: Čutuk, Zebić, Marić i Puljić. Kvalifikacijski ciklus je donio tri utakmice, a mi smo ostvarili po jednu pobjedu, remi i poraz što je bilo dovoljno za četiri boda.

Podsjetimo, Portugal nas je glatko pobijedio rezultatom 3:0, dok smo s Francuzima remizirali, završilo je 3;3. Kvalifikacijski ciklus smo započeli u prvoj skupini, tamo smo svladali Farske otoke i Kosovo, a izgubili od favorizirane Engleske.

Mladi nogometaš iz Livna dobio pravo nastupa za Hrvatsku

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});