fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Pixabay

WhatsApp olakšao i ubrzao registraciju korisnika, evo o čemu se radi

Autor: Dnevno.ba

WhatsApp je olakšao i ubrzao registraciju svojih korisnika, bar kada su u pitanju oni koji koriste uređaje s Android operativnim sustavom.

Aplikacija u vlasništvu Mete uvela je podršku za pristup za Android, što znači da korisnici više ne moraju koristiti OTP (jednokratnu lozinku) i prolaziti kroz autentifikaciju u dva koraka da bi se prijavili na račun.

Šifre su relativno nova tehnologija dizajnirana da bude otporna na phishing napade, “curenje” lozinke i druge bezbednosne propuste starijih metoda.

Sastoje se od kriptografskih parova koji se sastoje od jednog javnog i jednog privatnog ključa koji se nalaze na uređaju korisnika. Servisi koji podržavaju pristupne ključeve nemaju pristup privatnom ključu, niti se može zapisati ili dati nekom drugom.

Bez tog privatnog ključa nitko se drugi ne može prijaviti na tuđi račun. Sada kada WhatsApp ima podršku za pristupni ključ, korisnici se mogu prijaviti koristeći proceduru autentifikacije svog uređaja, odnosno mogu potvrditi svoj identitet skeniranjem lica, otiska prsta ili unosom PIN koda, prenosi Klix.ba.

Istina je da ga mnoge aplikacije još uvijek ne podržavaju, ali popis onih koje podržavaju, sve je veći. PayPal je predstavio pristup lozinkom za Android u ožujku, a TikTok u srpnju. Aplikacija 1Password je također izradila pristupni ključ dostupan svim svojim desktop i iOS korisnicima nakon tromjesečnog probnog perioda.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});