fbpx

7DNEVNO: Opasnost Hrvatskoj prijeti iz Graza, a ne iz Cazina!

Autor: Ivan Domagoj Zovko / 7Dnevno

GRAZ - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nažalost, nije svom narodu pojasnila prijetnju jer Hrvati ne očekuju udar islamističkog ekstremizma sa sjevera već - s juga. Samo da do ovog prosvjetljenja hrvatskog vrha i naroda ne dođe prekasno...

Nedavno objavljeno izvješće hrvatske SOA-e o islamskom ekstremizmu, koje je komentirala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, govori o opasnosti koja prijeti od oko 10 tisuća salafita u hrvatskom okruženju i kao takvo je odmah izazvalo brojne reakcije u Hrvatskoj i “regiji”. Austrija je pritom, kako se može zaključiti iz izvješća, postala glavnim odredištim za mnogobrojne balkanske mudžahedine, a Beč njihov glavni grad..

Džamije kao regrutni centri

Džamija Sahaba bila je regrutni centar za mnogobrojne balkanske i druge ekstremne islamiste koji su odlazili na ratište u Siriju. Glavni propovjednik u toj džamiji bio je bivši kick boksač iz mjesta Tutina pokraj Novog Pazara u Srbiji, Nedžad Balkan, pravim prezimenom Kučević. On je preveo mnoge balkanske mudžahedine na još ekstremniji islamizam, a preko portala Islampress.net/VijestiUmmeta, zagovarao je klanje nevjernika u ime ISIL-a!

U džamiji Altum Alem propovijedao je i austrijski državljanin Mirsad Omerović, alias Ebu Tejm, radikalni propovjednik koji je održavao izravnu vezu s kalifom samoproglašene Islamske države (kalifata), Abu Bakr al Baghdadijem. Smatra se da je pod njegovim utjecajem bio instruiran i Melvid Jašarević, državljanin Srbije iz Novog Pazara, koji je u Sarajevu 30. listopada 2011. godine, ispalio tada usred bijela dana, 300 metaka prema zgradi Američkog veleposlanstva.

Inače, Mirsad Omerović također je rodom iz Tutina pored Novog Pazara i do uhićenja u protuterorističkoj akciji austrijske službe za očuvanje ustavnosti i borbu protiv terorizma (BTV), živio je u gradskom stanu od 105 kvadrata kao nezaposlena osoba sa ženom i petero djece, što mu nije priječilo vožnju u skupocijenom automobilu. U protuterorističkoj akciji, kodnog naziva “Palmira” 2015. godine, uhićeno je još 10 osoba iz Turske i Čečenije.

Maloljetnice – seksualno roblje

Mirsad Omerović je naloge dobijao izravno od kalifa Baghdadija i austrijskog džihadista Mohameda M., te je bio blizak i s njemačkim salafitom, Pjerom Foglom.

Osim toga, Omerovića se sumnjiči i za vrbovanje dviju maloljetnica, Samre Kesinović (16) i Sabine Selimović (15) koje su završile u Siriji. Međutim, Samru je netko od “suboraca” ubio, zatukavši je čekićem, nakon što je pokušala pobjeći iz seksualnog ropstva boraca ‘Islamske države’.

Nevjerojatna islamizacija austrijskog društva provodi se zadnjih desetak godina, a pravi procvat tog procesa vezan je s dolaskom imigranata 2015. godine. Tada je znatno porastao broj građana Austrije islamske vjeroispovijesti, koji je prema popisu iz 2011. godine iznosio oko 573.000 osoba. Tada je to bilo povećanje njihova broja za 69,30 posto u odnosu na popis iz 2001. godine. Tako je i Beč postao najveći islamski grad u Europi nakon imigrantskih valova 2015. i 2016. godine, a isto tako, što je također slabo poznat podatak – drugi najveći srpski grad nakon Beograda.

Istodobno je preseljenje sjedišta organizacije Muslimanske braće i važnih osoba iz njihovog vodstva iz Londona u Graz 2014. godine, koje su otkrile britanske obavještajne službe MI5 i MI6, još više radikaliziralo austrijsku političku scenu.

Muslimansko bratstvo u Grazu

Iako je Ibrahim Munir, generalni tajnik Muslimanske braće demantirao vijest, činjenica je da je u Graz preselio Ayman Aly, bivši savjetnik svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Morsija koji je bio i član Muslimanske braće.

Inače, Austrija i Hrvatska su jedine zemlje u Europskoj uniji koje su zakonski priznale islamsku vjeru kao religijsku zajednicu. Aneksijom Bosne i Hercegovine u Austro-ugarsko carstvo 1878. godine, prepoznavajući značaj muslimanskog stanovništva, car Franjo Josip je ozakonio islamsku religiju svojom uredbom poznatom kao “Islamgesetz”, 1912. godine. Tako je temeljem ozakonjenog statusa islamske religije u državi, Muslimansko bratstvo intenzivno širilo svoje aktivnosti u proteklom razdoblju, te povećavalo broj muslimana u Austriji.

Istodobno, među zemljama koje su od 1. srpnja 2015. godine produžile ograničenje zapošljavanja za hrvatske državljane je i Austrija. Ostale četiri su, Malta, Nizozemska, Slovenija i Velika Britanija…

Kršćanska Europa na koljenima

Sada neka naši čitatelji sami prosude, je li tih pet spomenutih zemalja slučajno na popisu zemalja koje su ograničile zapošljavanje Hrvatima… Tako desetine i stotine tisuća useljenika muslimana, ali istodobno i pravoslavnih, puno lakše dolaze do posla u Austriji i statusa njihovih državljana nego potomci Hrvata, i to onih koji su branili povijesne interese Habsburške monarhije diljem Europe, upravo protiv najvećih protivnika baš tog istog Habsburškog carstva – Srba i Turaka!? No, valja reći da je upravo to austrijsko-srpsko prijateljstvo s masonskim povezanim kancelarima (Kreisky, Vranitzky) omogućilo naseljavanje velikog broja Srba u svim dijelovima Austrije, a posebno u urbanim središtima kao što su Beč, Salzburg, Linz, Graz, Villach, Klagenfurt.

Tako se osveta Britanskog imperija nastavlja na teritoriju jedne od germanskih država, s nesagledivim posljedicama i za samo austrijsko društvo i za njegove susjede. Očito je, dakle, da najveći dio muslimanske opasnosti po Hrvatsku dolazi iz Graza, a puno manji iz Cazina…

Nažalost, naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nije svom narodu pojasnila tu prijetnju, jer Hrvati i dalje ne očekuju udar islamističkog ekstremizma sa sjevera, već s juga… Samo da do tog prosvjetljenja hrvatskog vrha i naroda ne dođe prekasno!

A kršćanska Europa našla se na udaru masonskih snaga koje ju demografskom asimilacijom muslimanskog stanovništva žele baciti na koljena…

Autor: Ivan Domagoj Zovko / 7Dnevno

ZADNJE VIJESTI