fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BEVANDA: Ovaj saziv Vijeća ministara BiH neće usvojiti nacionalni program za NATO

Autor: Srna

SARAJEVO - Ministar financija i trezora u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda smatra da u ovom sazivu državne izvršne vlasti neće biti usvojen godišnji nacionalni program za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP).

Bevanda je za “Večernji list” rekao da je za ponedjeljak, 11.ožujak , zakazana sjednica Vijeća ministara BiH i da je “koordinator poslao urgenciju za uvrštavanje ove tačke na dnevni red”.

On je naglasio da se ovaj problem, po procedurama, ne može riješiti bez Vijeća ministara, ali da ne isključuje mogućnost da se desi čudo.

“Hoće li se naći neki zaobilazni put, stvarno ne znam”, kaže Bevanda.

Komentirajući spekulacije da ministrica obrane u Vijeću ministara BiH Marina Pendeš može godišnji nacionalni program odnijeti u Bruxelles , jer je sve riješeno na tehničkom nivou, Bevanda kaže da bi to prepustio novom sazivu Vijeća ministara.

“Vidjet ćemo ko će biti novi ministar obrane. Baš bih volio vidjeti hoće li ga taj ministar tako jednostavno donijeti. Nije to pitanje baš tako za igranje”, poručio je Bevanda.

Na zahtjev ministara iz reda srpskog naroda sa dnevnog reda sjednice Vijeća ministara BiH početkom veljače skinuta je točka dnevnog reda Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period od 2018. do 2019. godine, a prethodno je skinuta sa dnevnog reda u siječnju.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, koja je bila zakazana za 20. prosinac  prošle godine, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednice manjeg bh. entiteta Željke Cvijanović članovi Komisije iz reda srpskog naroda pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});