fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Vlasenici pronađeno oružje kod člana grupe povezane sa terorizmom

Autor: Dnevno.ba

ZVORNIK - Zvornička policija priopćila je da je pretresom kuće i pomoćnih objekata u mjestu Beroš kod Vlasenice, koje koristi lice čiji su inicijali S.Z, pronađena puška M-48 s optičkim nišanom, dvije lovačke puške, kao i određena količina municije, a "Glas Srpske" objavio je da je riječ o Samiru Zekiću koji se dovodi u vezu sa Samirom Okićem, uhićenim pod optužbom za terorizam.

Policija je nakon saznanja da se u objektima koje koristi S.Z. nalazi određena količina oružja i municije, jučer izvršila pretres i pronašla navedeno oružje za koje vlasnik nije imao potrebna odobrenja, priopćeno je iz Policijeke uprave Zvornik.

Srni je u Policijskoj upravi Zvornik rečeno da je S.Z. priveden u policijsku postaju Vlasenica, gdje je saslušan i pušten na slobodu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Istočno Sarajevo, a policija nastavlja rad na kompletiranju predmeta, dok protiv osumnjičenog slijede zakonom propisane mjere.

“Glas Srpske” piše da se Samir Zekić dovodi u vezu sa Samirom Okićem uhićenim 2015. godine u akciji “Ruben” pod optužbom za terorizam.

Sugovornik lista blizak istrazi kaže da je policijski pretres uslijedio nakon dojave informacije iz Okićeve grupe, čiji je član i Zekić.

“Okić u javnosti važi za humanitarca, ali je uhićivan u policijskoj akciji, pokrenutoj nakon što je terorista Nedrin Ibrić ubio policajca Dragan Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega u terorističkom napadu na Policijsku postaju u Zvorniku 27. travnja 2015. godine”, naveo je izvor lista.

Prema njegovim riječima, Zekić se često sastajao s Okićem, a policajci su dvije puške pronašli u zidu i u podu, dobro zaštićene i umotane u nepromočiv materijal, dok je jedna bila spremna za upotrebu.

Policija Republike Srpske je u akciji “Ruben” početkom svibnja 2015. godine, osim Okića, uhitila više desetina osoba osumnjičenih da nabavljaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu da bi izvršili terorističke napada na institucije Republike Srpske i njihove predstavnike.

“Glas Srpske” pisao je ranije da je Samir Okić jedan od organizatora odlaska džihadista na sirijsko ratište preko vehabijske zajednice u Beču. Okić je u stalnom kontaktu i s navodnom humanitarnom organizacijom “Insan hak huriet” iz Turske čije je djelovanje zabranjeno u nekoliko zemalja zbog povezanosti s terorizmom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});