fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Direktorica TI-a Ivana Korajlić je lažni borac protiv korupcije!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini djeluje bezbroj vladinih i nevladinih organizacija, zaduženih za ostvarivanje ljudskih prava i osnovnih sloboda, ali postoje i one nevladine organizacije čija bi svrha trebala biti borba protiv korupcije i organiziranog kriminala u BiH, a sve te organizacije pod krinkom svojih gesti, ništa ne rade, a dobro pare grabe.

Jedna od takvih organizacija je Transparency International (TI) čija je svrha postojanja „zaštita od korupcije“, a na čelu te nevladine organizacije nalazi se Ivana Korajlić, koja je sušta suprotnost svim vrijednostima, koje Transparency International promovira: vrijednost, odgovornost, solidarnost, pravda, hrabrost…

Za Ivanu Korajlić, koja je okovana pravnim neznanjem i nesposobnošću, iskreno nikada nisam čuo, niti sam se trudio, da čujem išta o osobama, čiji je način života i djelovanja beznačajan za bosanskohercegovačko društvo, državu Bosnu i Hercegovinu i njezin pravni subjektivitet, osim što sam po prvi puta o istoj čuo u mjesecu rujnu 2017. godine. Ovakve osobe poput Ivane Korajlić djeluju samo onda i tamo, kada dobiju signal od pojedinih političkih stranačkih partija, prvenstveno SDA stranke. Priča, da je u Bosni i Hercegovini i jedna nevladina organizacija samostalna i neovisna od politike, nepristrasna u odlučivanju, objektivna i profesionalna u svome nastupanju, te da se na čelu takvih nevladinih organizacija nalaze učene, obrazovane, hrabre i profesionalne osobe su priče za malu djecu. Jedna od takvih, stranački privatiziranih nevladinih organizacija jest Transparency International na čelu sa v. d. Ivanom Korajlić, koja ne zna „jel’ došla il’ pošla“, koja ujedno predstavlja moralno rasulo svih vrijednosti koje Transparency International propagira.

Ivana Korajlić prvi se puta „proslavila“ u javnosti u mjesecu rujnu 2017. godine, kada je sva ushićena, a uvijek dezorjentirana marioneta u rukama svojih SDA mentora, podnijela disciplinsku prijavu Uredu Glavnog disciplinskog tužitelja pri VSTV-u BiH protiv Glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, zbog predmeta „Šimić“, a ne znajući Ivana Korajlić, da kao i direktor FUP-a Dragan Lukač, o čemu smo pisali, zbog svoga pravnog neznanja, lažno prijavljuje v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić!

Tragom informacija i neoborivih dokaza i činjenica, utemeljenih na pravno-valjanim i provjerljivim dokumentima i povrh svega na pozitivnim važećim zakonskim propisima, dolazim do slijedećeg:

Transparency International, na čelu sa Ivanom Korajlić je u mjesecu rujnu 2017. godine podnio Uredu stegovnog tužitelja pri VSTV-u BiH disciplinsku prijavu protiv Glavne državne tužiteljice BiH Gordane Tadić u odnosu na radnje Tadićeve, kada je od Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo zatražila predaju predmeta „Šimić“ u nadležnost i daljnje postupanje Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, kao stvarno i mjesno nadležnom tužiteljstvu, sukladno odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Nakon što je v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić zatražila predaju predmeta „Šimić“ od Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, u nadležnost i daljnje postupanje Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, „ekspresno“ je, očito po uputi svojih SDA mentora, Ivana Korajlić, koja je često bila viđen gost kod bivše predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso, podnijela disciplinsku prijavu protiv Tadićeve, a radnje opisane u disciplinskoj prijavi su takve, da bi, svaki ozbiljni disciplinski tužitelj disciplinsku prijavu Korajlićeve izbacio iz svoga Ureda, kao što čep leti iz šampanjca.

Ivana Korajlić je, ne znajući zakonske odredbe, lažno prijavila v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić, a potom sva ushićena istu disciplinsku prijavu u medijima obrazlagala. Korajlićeva je u prijavi navela, da prijavljuje v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić, zbog predmeta „Šimić“, zbog toga što je Tadićeva zatražila predaju predmeta „Šimić“ iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo na daljnje nadležno postupanje Tužiteljstvu BiH, te nadalje, Korajlićeva tu vidi „miješanje v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić u rad Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo“! Ma zamislite samo!? Koliko je prijava ozbiljna eno je u prostorijama UDT-a vene, dok ne svene!

„Zaboravlja“ Ivana Korajlić, da je u odnosu na prethodno navedeno, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u odnosu na nezakonito prisluškivanje i praćenje najviših pravosudnih dužnosnica u BiH (Ružice Jukić i Gordane Tadić), po Naredbi o provođenju istrage, broj: T20 0 KT 0014645 17, otpočelo već 29. 08. 2017. godine provođenje istrage, kako u vezi dostavljenog spornog akta SIPA-e, tako i u vezi transkripata, a nakon što su prethodno, putem protokola Tužiteljstva BiH dostavljeni akt SIPA-e i transkripti, koji jasno i na nesumnjiv način ukazuju, da su prema v. d. Glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić i potpredsjednici VSTV-a BiH Ružici Jukić, primjenjivane nezakonite posebne istražne radnje, bez Naredbe Suda, a čiju autentičnost transkripata je potvrdilo i Tužiteljstvo BiH priopćenjem, da su „dostavljeni transkripti autentični, te da je navedena komunikacija ostvarena“, dok je isto potvrdilo i vještačenje u Banja Luci, po Naredbi za vještačnje Tužiteljstva BiH, a da je Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo, na čijem se čelu nalazi osramoćena, iskompromitirana i korumpirana Dalida Burzić, otpočelo provođenje istrage tek 01. 09. 2017. godine i to na način, da je Dalida Burzić uskočila u istragu Tužiteljstva BiH, izravno prekršila odredbe iz člana 4. ZKP-a F BiH i ZKP-a BiH: „Ne bis in idem“, a što nikako nije smjela činiti!

Iz prethodno opisanoga je vidno, da nije Tadićeva ta, koja utiče na rad bilo koje tužiteljstva ili svojim radnjama doprinosi ometanju pravosuđa, već Burzićeva, koja je uskočila u istragu Tužiteljstva BiH sa ciljem da istu omete, obesmisli ili obezvrijedi, te istragu odvuče od pravih i stvarnih počinitelja tog kaznenog djela u odnosu na nezakonito praćenje i snimanje najviših pravosudnih dužnosnica. Ako je i protiv koga disciplinska prijava trebala biti podnesena, onda je to Transparency International morao podnijeti protiv Dalide Burzić, zbog svjesnog i namjernog kršenja zakona, odnosno odredaba ZKP-a, ali i zbog činjenice, da se Dalida Burzić svjesno i namjerno sa svoje strane propustila izuzeti u predmetu „Šimić“, obzirom, da je Josip Šimić dugi niz mjeseci pisao o njezinim kriminalnim i promiskuitetnim radnjama, što u konačnici stvara u javnosti razumnu sumnju u njezinu nepristrasnost.

Ivana Korajlić okovana pravnim neznanjem!

Već je prethodno ranije obrazloženo i van svake razumne sumnje utvrđeno, da Korajlićeva „zrači“ neznanjem, kako u pravnom, tako i društvenom smislu. Licemjernost i laž svojstvo su njezinog identiteta.

Ivana Korajlić je osoba, koja za sve upućene i razumne građane Bosne i Hercegovine, koji imaju oči da vide i uši da čuju, predstavlja lažnog borca protiv korupcije i kriminala, koja mjesečno za svoj (ne)rad grabi i šakom i kapom i naručena priopćenja i lažne prijave po uputi svojih SDA mentora daje i podnosi.

O čemu se radi?!

Da je Ivana Korjalić izgubila pojam o prostoru i vremenu i da lažno, po uputi svojih mentora prijavljuje druge, zloupotrebljavajući funkciju koju obavlja, prethodno okovana pravnim neznanjem, koja je često viđen pohvaljen gost na proselefističkim i prorežimskim SDA-ovim internet portalima i javnim TV servisima poput FTV-a, i to uvijek i samo onda, kad priča o „kriminalu“ Milorada Dodika, Dragana Čovića i kad kritizira trenutno Rukovodstvo Državnog pravosuđa i drugih, a o Izetbegovićevom kriminalu nikako da se „sjeti“ i progovori, a da na druge anomalije u pravosudnim strukturama šuti, pokazuje i slijedeće:

Iz Akta Državnog tužiteljstva Bosne i Hercegovine, broj: T20 0 KT 0014645 17 od 13. 09. 2017. godine, a koji akt je upućen Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, proizlazi, da je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine istaklo i navelo Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, da „Tužiteljstvo BiH provodi istragu protiv više lica, a što uključuje niz događaja koji su u međusobnoj vezi, a koja istraga za predmet ima i radnje koje su predmet istrage Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo (predmet Šimić), te je Tužiteljstvo BiH navelo Tužiteljstvu KS, da je i dalje nadležno za postupanje u predmetu „Šimić“, a pozivajući se na odredbe člana 23. stav 2. Zakona o krivičnom postupku BiH, kojom odredbom je propisano, da ako je neka osoba počinila više krivičnih djela, pa je za neka od tih djela nadležan Sud BiH, prioritet ima suđenje pred Sudom Bosne i Hercegovine“!

Upravo prethodno gore opisano jasno i nedvosmisleno govori, da je Dalida Burzić, prethodno ranije aktima Državnog tužiteljstva BiH upozoravana, da preda predmet „Šimić“ na nadležno postupanje Tužiteljstvu BiH, izravno prekršila odredbu iz člana 23. stav 2. ZKP-a BiH, neispoštujući prioritete koji Sudu Bosne i Hercegovine pripadaju, jer viši normativni zakonski akti obavezuju niže pravosudne nositelje funkcija. Iz navedenog je vidno, da je Dalida Burzić počinila i krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, jer nije izvršila svoje zakonom propisane obaveze, na koje su je obavezivali viši normativni zakonski akti, a na koje je obaveze upozoravalo Tužiteljstvo BiH, da „preda predmet „Šimić“ Tužiteljstvu BiH“!

Dakle, v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić je tada postupila samo u skladu sa zakonom u smislu člana 7. Zakona o Sudu BiH i člana 12. Zakona o Tužiteljstvu BiH, a sljedstveno odredbi 23. stav 2. ZKP-a BiH, a koje odredbe su obavezivale Tužiteljstvo BiH, da sljedstveno svojim nadležnostima zatraže izuzimanje predmeta „Šimić“ iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo na nadležno postupanje Tužiteljstvu BiH, kao stvarno i mjesno nadležnom tužiteljstvu, slijedom čega se izvlači jasan zaključak, da je disciplinska prijava Ivane Korajlić neosnovana, jer prema ZKP-u BiH, a što Korajlićeva nije znala, jest to, da ako se na državnoj i kantonalnoj razini vode dvije istrage po istom osnovu, prioritet ima Tužiteljstvo BiH i Sud BiH, slijedom čega se jasno stječe utisak, da je lažno prijavila glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, jer je Tadićeva postupala samo u skladu sa zakonom.

Kažu, da je svrha postojanja Transparency Internationala zaštita od korupcije, te da su njihove vrijednosti hrabrost, pravednost, solidarnost, odgovornost i još samo nedostaje “nevinost i blaženost”, a to valja pisati svetom ocu papi Franji u Vatikan da im nametne ili dodijeli te vrijednosti. Čudno je to, da Korajlićeva, koja se nalazi na čelu nevladine organizacije za borbu protiv korupcije, već dvije godine vješto i namjerno šuti o kriminalu i korupciji Dalide Burzić i dr., učinjenog na predmetu Dženan Memić, gdje je utvrđeno, da je Dalida Burzić zajedno sa drugima, u predmetu “Dženan Memić” izvršila svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u predmetu “Dženan Memić”, sa ciljem neotkrivanja pravih ubojica Memić Dženana, pri čemu su u toj namjeri da pomognu ubojicama Memić Dženana, da ne izađu pred lice pravde, optužili dvije osobe Ljubu i Bekriju Seferovića, a koje sa kritičnim događajem nemaju nikakve veze, što je presudom Kantonalnog suda i utvrđeno.

Nakon presude, Ivana Korajlić „ni du ni mu“, ni da se oglasi, a vješto dvije godine šuti o problemu (Memić) koji potresa postdejtonsku Bosnu i Hercegovinu, dok za svoj nerad i svakojaka naručena medijska blebetanjaKorajlićeva novac prima, a o podnošenju bilo kakvih prijava protiv Dalide Burzić, tamo gdje ima „mesa“, Korajlićeva, po svoj prilici i ne razmišlja!S tim u vezi, protiv Ivane Korajlić ću sutra podnijeti Kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja i ometanja rada pravosuđa, jer je na nesumnjiv način tada svojim postupcima, okovana pravnim neznanjem, očito po nečijoj uputi, sprovodila planove svojih SDA mentora, a sve na moju štetu i štetu istrage koja se vodi na Tužiteljstvu BiH!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});