fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Društvo novinara BiH osudilo napad na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere

Autor: Patria

SARAJEVO - Upravni odbor Društva novinara BiH se oglasio nakon što su danas tokom demonstracija razvojačenih branitelja napadnuti fotoreporter portala Klix.ba i snimatelj TV kuće Al Jazeera Balkans.

Fotoreporter portala Klix.ba Kemal Softić napadnut je danas tokom demonstracija dok je radio svoj posao kada mu je desetak osoba nanijelo povrede. Pokušao ga je obraniti kolega snimatelj s TV kuće Al Jazeera Balkans, koji je također bio žrtva napada.

“Upravni odbor društva novinara BiH najoštrije osuđuje napad na fotoreportera portala Klix.ba i snimatelja Al Jazeere Balkans tokom današnjih demonstracija grupe razvojačenih branitelja u centru Sarajeva. Prema informacijama kojima raspolažemo, fotoreporter portala Klix.ba je primljen u Dom zdravlja zbog lakših povreda koje je zadobio”, priopćeno je iz Društva novinara BiH.
Bukvić je kao maloljetnik sudjelovao u odbrani naše zemlje od agresora.
“Ovom prilikom bismo istakli ponašanje kolege Mirsada Bukvića s Al Jazeere koji je nesebično i hrabro pružio pomoć kolegi s portala Klix.ba. Da ironija bude veća, Bukvić je bio maloljetni borac Armije RBiH”, dodaje se u priopćenju

UO Društva novinara BiH traži sankcije za napadače.

“Najoštrije osuđujemo ovaj čin. Imamo snimke i fotografije napadača i apeliramo na organe unutrašnjih poslova da ih privedu i kazne. Bez obzira u kakvom je ko problemu u društvu, nikad ga ne može riješiti na način da napada novinare koji su tu da obavijeste javnost o događajima koji imaju važnost za društvo”, stoji u priopćenju .

Autor: Patria
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});