FELJTON: Gube li Hrvati svoj stolni grad (4) – Kako je Hrvatima u BiH Njemačka postala najveći neprijatelj?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nekima očigledno još uvijek nije jasno, ali iz dana u dan činjenice sve više ukazuju kako Bosna i Hercegovina postaje europski centar za zbrinjavanje migranata. Iza cijelog projekta stoje vodeće dvije članice Europske unije, dakle Njemačka i Francuska, a uz svesrdnu pomoć Turske, jer nerazumljivo je kako jedna država koja je istinska vojna sila poput Turske dopušta da migranti bez ikakvih poteškoća prelaze preko njihovog teritorija i nadiru ka Europi. Za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu nas takvo nešto ne čudi, posebno za BiH ako znamo da je na čelu Državne granične službe Zoran Galić, međutim za Tursku bi bilo čudno u nekim drugim okolnostima, a ovako nije, jer su i oni dijelom projekta Angele Merkel, koja je trenutno najveći neprijatelj hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Naime, sve većim priljevom migranata na prostoru BiH to samo doprinosi još većem valu iseljavanja hrvatskog naroda, kako iz svoga stolnoga grada Mostara tako i sa prostora cijele BiH, jer zbog hrvatskih putovnica ipak je Hrvatima znatno lakše put zapada nego primjerice pripadnicima drugih naroda ove zemlje. Merkelica dovlači Hrvate, jer su se svih ovih godina iskazali kao iznimna radna snaga i bolje što više njih kao takvih imati pod svojim nadzorom nego da se i dalje gomilaju ovi što s istoka pristižu.

U projektu Angele Merkel je i Republika Hrvatska, koja nije više poslušnik ni američke, kao ni ruske politike, već izričito postaje poslušnik Bruxellesa, a u svemu tome glavnu riječ ima premijer Andrej Plenković.

Amerikanci sve više traže objašnjenja od Bruxellesa, kao i neki drugi centri moći, no kako se čini ovi su se “oteli” njihovoj kontroli. Donald Trump je istinski zagovornik povratka migranata na svoja ognjišta, ne samo u netrpeljivosti između SAD-a i Meksika nego u cijelome svijetu, a Amerikanci su itekako svijesni da uskoro kreće novi veliki val migranata ka Europi, a Bosna i Hercegovina je predodređena kao jedan “kočak” u kojemu će najveći dio njih biti smješten i tu bi ih se trebalo najlakše kontrolirati, a to što će “ispušiti” ovdašnji domicilni narodi nikoga nije briga, a najmanje vladajuće političare, jer svi su ucijenjeni, posebice Čović i Dodik, jer dok slušaju Angelu Merkel znaju da su nedodirljivi, a njih dvojica su spremni za spas svojih guzica žrtvovati kompletan i hrvatski i srpski narod u Bosni i Hercegovini.

Pokazalo se to i ubrzanim postupkom formiranja Vijeća ministara. Oni će od BiH napraviti Sabirni centar i slijepo će slijediti upute Bruxellesa a nikako američke vanjske politike koja se zalaže za što skorije izbore u Mostaru, koji bi u ovom trenutku najviše ipak išli na ruku ovdašnjim Hrvatima, a kome i zašto nisu u interesu izbori u gradu na Neretvi možda najbolje zna Miro Ćorić. Kako nam izvor iz vrha HDZ-a BiH tvrdi, upravo je ovaj bivši premijer HNŽ-a promijenio raspored novca u korist mostarskih Bošnjaka, ali nemojte misliti kako je Ćorić takve poteze povlačio na svoju ruku budući da je bez Čovićevog blagoslova to bilo nemoguće.

Pazite dalje, jedini projekt u Hercegovini koji ide ispred svih rokova je izgradnja ceste Stolac – Neum, a zašto je to tako jednako bošnjačkoj političkoj vrhušci znaju i izdajnici iz reda hrvatskog naroda. Šokirali biste se kada bi samo znali koliko je Hrvata uključeno u realizaciju te bošnjačke političke strategije. Ono, ko fol’ napadaju se jedni s drugima zbog Pelješkog mosta, a zapravo zajednički šuruju i sve dogovaraju. I dobro bi bilo da se surađuje u korist svih naroda, ali u ovakvom političkom igrokazu dugoročno će gledano profitirati samo najbrojniji (preuzimanje primata u Mostaru i izlazak na more, jer što im više i treba?), a izgubiti najmalobrojniji od triju konstitutivnih bh naroda.

A Zagreb! Gdje je Zagreb u svemu ovome? Njih je bolje i ne spominjati, jer su oni bh Hrvatima trenutno ponajveći neprijatelji uz Njemačku i Tursku. Pa vidjeli ste samo kako mlate migrante i vraćaju u BiH. Nema šanse da im ijedan prođe i “spraši” ka Angeli Merkel. Jesi vidio Zorane Galiću, hrabri naš policajče? Dapače, Hrvatska vrlo ozbiljno podupire i izgradnju migrantskih prihvatnih centara u dijelovima Bosne i Hercegovine gdje su Hrvati većinsko stanovništvo. Dakako, još samo neko vrijeme, jer ukoliko se nastavi ovakva politika, a nastavit će se što se tiče hrvatskih političkih mozgova, uskoro će migranti u BiH biti brojniji od Hrvata.

Pad Aluminija, najezda migranata, što je sljedeće gospodo? Odgovori su možda ipak u Beogradu. Sjećate se onog susreta Vučić – Čović u siječnju ove godine, nedugo nakon proslave Dana Republike Srpske? Susreta koji je trebao biti tajni, ali novinari ih ipak razotkriše, pa je postao javni. Tu su dobili upute i jedan i drugi što im je činiti ukoliko se žele spasiti. Za sada im ide dobro, ali daleko je to od idealnog scenarija. Posebno za Dobročinitelja Dragana. Splasnule su i ove vrućine, ljudi bi mogli sada malo i na ulice…

VEZANI TEKSTOVI:

FELJTON: Gube li Hrvati svoj stolni grad (3) – Dugogodišnji bošnjački nacionalni projekt preuzimanja Aluminija!?

FELJTON: Gube li Hrvati svoj stolni grad (2) – Hoće li i SKB Mostar snaći sudbina Aluminija?

FELJTON: Gube li Hrvati svoj stolni grad (1)?

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI