fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hoffman: Čampara obnaša tri dužnosti, to nije moguće ni u Sjevernoj Koreji, ali kod nas jeste

Autor:

Čampara inače obavlja dužnost ministra unutrarnjih poslova FBiH gdje zapravo obnaša izvršnu vlast, a kao zastupnik u Skupštini KS i Domu naroda Parlamenta FBiH, nalazi se u sukobu interesa jer su to dvije funkcije u zakonodavnoj vlasti.

Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH podnio je Središnjoj izbornoj komisiji (SIP BiH) zahtjev za opoziv Aljoše Čampare, zastupnika Naroda i pravde (NiP) u Skupštini KS i zastupnika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Kako je kazao za N1, ovaj zahtjev je podnio u skladu sa Zakonom o sukobu interesa i tijelima vlasti u FBiH.

Čampara inače obavlja dužnost ministra unutrarnjih poslova FBiH gdje zapravo obnaša izvršnu vlast, a kao zastupnik u Skupštini KS i Domu naroda Parlamenta FBiH, nalazi se u sukobu interesa jer su to dvije funkcije u zakonodavnoj vlasti.

Oduzeti mandate zastupnika

Shodno tome, Hoffman je podnio zahtjev da se Čampari oduzmu mandati zastupnika na kantonalnom i federalnom nivou.

“Neka Čampara ostane ministar unutrarnjih poslova FBiH, žao bi mi bilo da ostane bez posla, mora od nečega živjeti, ali ove dvije zastupničke funkcije ne može obnašati. Čampara je u eklatantnom sukobu interesa jer već skoro tri godine obnaša tri dužnosti koje su potpuno nespojive. Mislim da takvo nešto nije moguće ni u Sjevernoj Koreji, ali evo kod nas jeste”, naveo je Hoffman, prenosi N1.

 

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});