fbpx

HRVATSKI FIJASKO: Masovno cijepljenje ne ide po planu! Beroš: “Možda se omogući svakome da primi cjepivo”

Autor: dnevno.ba

U Rijeci je isto masovno cijepljeno, isto AstraZenecom, ali rezultat je puno bolji. U gradu šest puta manjem od Zagreba u jednom je danu cijepljeno duplo više ljudi nego u Zagrebu – 1400.

U Hrvatskoj je započelo masovno cijepljenje građana. Tako je u utorak bila održana “generalna proba” gdje je od 500 pozvanih, cijepilo se njih samo 90.

U srijedu je prvi put počelo masovno cijepljenje građana te je bilo predviđeno kako će se procijepiti 1500 građana, a na kraju je bilo nešto više od 50% tog broja, točnije 783 osobe.

“Nismo baš zadovoljni odazivom. U svakom slučaju, bolje je nego dan prije”, kazala je jučer voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZJZ-a Dr. Andrija Štampar Tatjana Petričević Vidović.

Stigli su problemi s masovnim cijepljenjem. Prozivalo se ranije kako nema punkteva gdje će građani primiti cjepivo, i sad kad se omogućilo, može biti označen kao potpuni fijasko.

“Razmišljate li o tome da jednostavno idući tjedan pustite sve da dođu, tko god se hoće cijepiti da može doći?” upitan je Beroš.

“Hvala vam na tom pitanju. Teoretski, možda bismo na taj način koji ste vi predložili nanijeli štetu nekim starijima koji su se ranije prijavili da se cijepe. Međutim, naravno da ćemo u datim okolnostima učiniti sve da se iskoristi svaka doza”, odgovorio je za RTL.

Dodao je da to nije isključeno kao opcija. “Moramo biti fleksibilni i napraviti sve što je najbolje za zdravstveni sustav” , kazao je.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI