INCIDENT U ORAŠJU: Đuro Matuzović i ostali zapovjednici napustili Međunarodnu konferenciju u Orašju

Autor: Dnevno.ba

ORAŠJE - U Orašju se jučer i danas (četvrtak i petak) održava Međunarodna znanstveno-stručna konferencija“Posavina u obrani suverenosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine“.

Međutim kako doznajemo od nekih sudionika ovoga događaja, koji zbog svoje sigurnosti ne žele da im se imena spominju, tijekom samoga otvaranja ove manifestacije zbio se svojevrsni incident, koji je podsjetio na zbivanja iz prošle godine sa Kupresa kada je glas digao hrvatski branitelj Berislav Berić i pokvario “idilu” hrvatskim “stožernicima” na prigodnoj svečanosti obilježavanja Dana oslobađanja Kupresa.

Naime, u hotelu Navis u Orašju, u programu dvodnevne konferencije predviđene su dvije Panel diskusije s 30-tak sudionika, eminentnih povjesničara i stručnjaka za ustavna i politička pitanja, no u uvodnom dijelu prvoga dana uglavnom se veličao lik i djelo dr. Dragana Čovića, predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH, dok se uopće nije pozdravilo istinske branitelje koji su sudjelovali u obrani Orašja, Posavine, a samim time i cijele Bosne i Hercegovine, pa su, kako doznajemo, Đuro Matuzović i drugi zapovjednici obrane ovoga dijela BiH, razočarani takvim propustom organizatora, napustili održavanje konferencije, te se sigurno neće pojaviti ni tijekom današnjeg nastavka iste.

Organizatori ove Međunarodno znanstveno-stručne konferencije su Sveučilište u Mostaru, Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Osijek, te Institut za migracije i narodnosti Zagreb.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI