fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Inspektori oduzeli konje koji su lutali Velešićima

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon što je putem medija objavljena informacija da dva konja u sarajevskom naselju Velešići danima lutaju ulicama, na teren su izašli županijski veterinarski inspektori koji su napuštene konje stavili pod službeni nadzor.

“Postupajući po prijavi policije, na okolnosti napuštanja i zanemarivanja dvije životinje (konja) nepoznatog vlasnika, koja su prije nekoliko dana primjećena u naselju Velešići, kantonalni veterinarski inspektori su izlaskom na teren i pronalaskom životinja na području Općine Centar-Betanija, odredili mjere oduzimanja konja. Životinje su smještene na odgovarajuće mjesto u pogledu smještaja, ishrane i njege, gdje se pod nadzorom postupajućeg veterinarskog inspektora provode daljnje mjere, odnosno kliničke i dijagnostičke pretrage propisane za tu vrstu životinja”, priopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, prenosi Dnevni avaz.

Konji ostaju pod službenim nadzorom

“Životinje ostaju pod službenim nadzorom veterinarske inspekcije do okončanja postupka, a eventualni vlasnik koji u roku od osam dana dokaže vlasništvo kod Inspektorata veterinarske inspekcije, ima pravo zahtijevati povrat životinja”, naveli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Podsjetimo, konji su pravili velike probleme u odvijanju prometa, a posebno je to bilo izraženo za vrijeme snježnih padavina.

Mještani ovog sarajevskog naselja su tada za Dnevni avaz kazali kako su u strahu da puste djecu u školu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});