Izabrana stalna radna tijela Doma naroda Parlamenta FBiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Izaslanici Doma naroda Parlamenta FBiH jučer su usvojili prijedloge zaključaka koji proizilaze iz nekoliko presuda Ustavnog suda Federacije BiH te zaključkom obvezali predsjednika Vlade Federacije BiH da osigura preduvjete za provedbu presuda Ustavnog suda Federacije BiH na koje se odnose usvojeni prijedlozi zaključaka.

Izabrani su i predsjednici, dopredsjednici i članovi stalnih radnih tijela Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dom naroda je po žurnoj proceduri usvojio Prijedlog zakona o visini stope zatezne kamate kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dobit.

Pred izaslanicima našao se i Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH.

Sjednica je na prijedlog Klubova bošnjačkog i hrvatskog naroda prekinuta prije izjašnjavanja o navedenom zakonskom rješenju. Pored izjašnjavanja o Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima, na dnevnom redu 5. redovite sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je s radom započela jučer, u formi nacrta nalaze se i zakoni o elektronskom potpisu te gospodarskim društvima. Njihovim donošenjem napravit će se značajan iskorak ka stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja i registraciji tvrtke u značajno kraćem roku, odnosno osigurati pretpostavke za funkcioniranje servisa „One stop shop“.

Također, u formi nacrta u nastavku sjednice bit će i Zakon o potpori obiteljima sa djecom u Federaciji BiH čije usvajanje će osigurati ujednačavanje prava djece i nezaposlenih rodilja, odnosno otkloniti postojeću diskriminaciju u ovoj oblasti.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI