fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Izetbegović i Burzić štite kompromitiranog “direktora” Baljića!

Autor: Slavenskijutarnji.org

SARAJEVO - Već smo u nekoliko nastavaka dokazivali spregu Dalide Burzić i politike u prikrivanju kriminala raznih oblika. Dokaz da Burzićevu štiti i Bakir Izetbegović je i kriminal u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Iako je još 30.01.2018. godine Općinski sud u Sarajevu ništavnim proglasio izbor Baljića na poziciju direktora Fonda (pogledati presudu), to nije spriječilo Izetbegovića da se fotografira sa istim tim Baljićem. I na taj način pokaže da i on stoji uza “direktora” kao i kriminala u Fondu kojega agencije istražuju više od dvije godine.

Izetbegović je jako dobro upoznat sa presudom u kojoj je dokazano da je Baljić na direktorsku poziciju došao uz pomoć krivotvorenja dokaza o radnom stažu na rukovodećim funkcijama, kao i namještaljkom od strane Komisije za izbor direktora.

Imenovanju Baljića na poziciju “direktora” su kumovali tada ovlaštena osoba u Ministarstvu rada i socijalne politike Stjepan Buconjić, kao i još dvije osobe, bivši savjetnik i tadašnja pravnica u spomenutom ministarstvu.Njihova imena se ne navode u presudi ali raspolažemo informacijom da su oboje pozivani da daju iskaz na okolnosti imenovanja Baljića.

Krimen osoba iz ministarstva je što su pred predzadnju sjednicu tadašnje Vlade FBiH, prijedlog o imenovanju odnijeli u zgradu u Alipašinoj 41, nakon čega je isti prijedlog proslijeđen mailom na sjednicu koju je Vlada FBiH održavala u Mostaru.

Osoba za “vezu” u federalnoj vladi bio je tadašnji ministar Kaplan i nakon što je isti potvrdio SMS porukom da je prijedlog stigao i uvršten na dnevni red, osobe iz ministarstva su napustile tadašnju zgradu vlade (lako provjerljivo u protokolu Službe za zajedničke poslove FBiH).

Kako je vidljivo i iz presude, a iz arhiva odluka Vlade FBiH, sve se odvijalo 18.03.2015. godine kada je federalna vlada dala suglasnost da se Baljića imenuje direktorom, što je UO Fonda i učinio 25.03.2018. godine.

Burzićeva i Izetbegović opstruiraju istagu koju vodi Tužiteljstvo KS na taj način pokušavajući prikriti kriminal nevjerojatnih razmjera, a Burzićeva preko svojih veza u sudu odugovlači sa donošenjem pravomoćne presude o nezakonitom imenovanju Baljića. Dalida Burzić opstruira, kako istragu i presudu o nezakonitom imenovanju tako i podizanje optužnice protiv odgovornih lica u Fondu.Istraga vodi do samog vrha SDA jer cijelo vrijeme vrh ove stranke zna sve o imenovanju Baljića kao i kriminalu i sramotnom rasipanju novca koji se zloupotrebljava od strane menadžmenta Fonda.

U cijeloj priči su potkradani i pravni subjekti koji plaćanjem posebnog doprinosa i osiguravaju milijunska sredstva Fondu, pa je Krimen Izetbegovića, Burzićeve i ostale stranačko-političke mafije utoliko puno veći i drskiji.U kriminalu i sukobu interesa su i pojedini članovi UO Fonda u čemu napreduju predsjednik Almas Kulović i Sabina Čano.

Jasno je da bi bez zaštite Izetbegovića i Burzićeve ovaj Fond odavno bio ugašen ili bi menadžment i pojedini zaposlenici bili stanovnici nekog od zatvora.

Izetbegović uz pomoć Dalide Burzić kupuje vrijeme na taj način štiteći direktora i omogućavajući podjele para stranaćki podobnim kadrovima i firmama bliskima stranci SDA.

Nastaviti ćemo sa razotkrivanjem sramote koju štite političari i Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu.

Autor: Slavenskijutarnji.org
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});