fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JOSIP ŠIMIĆ: Kako su pojedini Kreševljaci uz HDZBiH financijski stasavali?

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

KREŠEVO - Dana 19. 01. 2017. godine, Kreševo je posjetio zaštitnik hrvatskog naroda i katoličke vjere u BiH, već kanonizirani od Vrhbosanskog ordinarijata Dragan Čović, naravno u pratnji sa suzaštitnicom Borjanom Krišto, koja je inače stručnjakinja za činjenje specijalnih krivičnih djela i uništavanje hrvatskih poduzeća.

Naime, prema našem spisu broj: 49-8-1-458/00 od 06. 12. 2000. godine, tada Služba nacionalne sigurnosti centra Livno, provela je opsežnu istragu u predmetu „Li-busu“, zbog osnovane sumnje, da je unutar toga poduzeća učinjeno niz nezakonitosti i nepravilnosti od strane dokapitalizanta Ilije Čečure. Pogađajte?! Upravo je Borjana Krišto bila predstavnik privatnog ulagača Ilije Čečure sa vlasničkim udjelom od 51%. Ovaj krivični predmet nalazi se u OS Livno pod brojem KT 92/99 od 8. 11. 1999. godine. Istraga je vođena zbog osnovane sumnje da su počinili višemilijunski kriminal.

No, vratimo se Čovićevoj posjeti Kreševu. Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u Kreševu je održana donatorska večera za dovršetak izgradnje muzeja Franjevačkog samostana u Kreševu. Na poziv kreševskog gvardijana i župnika fra Darke Drlje, uz Čovića su se odazvali brojni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH, od županijske, federalne do državne razine, te brojni gospodarstvenici i poduzetnici, uključujući kontroverzne i kompromitirane, već propale, a uskoro i pritvorene gospodarstvenike Staniće, koji svojim radnicima duguju stotine tisuća maraka neisplaćenih plaća!

Stanićev dug prema radnicima i ne čudi, obzirom da moraju prema našim neslužbenim saznanjima uzdržavati svu tu bračnu i vanbračnu djecu, a o organiziranom kriminalu da i ne govorimo, što istražni organi provode potajnu istragu, gdje će nakon okončane istrage, Stanići uskoro odraditi dobar pritvorenički staž. To će biti dobar povod, da pjesnik Anto Stanić napiše i koju pjesmu pod nazivom „Prokleta robija“!

Na ovakav očajnički, bolje rečeno jadan potez kreševskog gvardijana fra Darke Drlje citirat ću papu Franju: „Crkvi ne treba novac, koji je plod slabo plaćenih, izrabljenih i opljačkanih radnika. Nosite tu đavolju balegu i spalite je“!

Po riječima, uzoru i primjeru pape Franje, pozivamo fra Darku Drlju da spali sav novac sakupljen na donatorskoj večeri, ili eventualno, da od sakupljnih novaca na donatorskoj večeri isplati Stanićeve radnike, koji godinama ne primaju plaće! A Stanićevim radnicima poručujemo, da im je bolje džaba ležat’, nego džaba radit’! I danas se Stanići, uz vodeću garnituru HDZ-a BiH, koja je opljačkala hrvatski narod, uvijek pojave kao veliki donatori financijskih sredstava katoličkom kleru. I umjesto da Stanići okajavaju svoje grijehe na optuženičkoj klupi Suda BiH, gospoda misle, da će s mnoštva učinjenih krivičnih djela moći okajati svoje grijehe, dajući blagodare u crkvenu kasu.

Ali reče Sv. Pismo: „Žrtva i prinos ne mile ti se, nego si mi uši otvorio, paljenica i okajnica ne tražiš, tada rekoh: Evo dolazim“ (Ps 40,7)! A ja rekoh: „Pravdu ću navještat u kreševskom zboru velikom, i usta svojih zatvoriti neću. Gospodine sve ti je znano“ (Ps 40,10)!

Pod viskom mjerama osiguranja, Čović je došao u Kreševo, a netom po dolasku pred kreševsku crkvu sa svojom pratnjom, neslužbeno saznajemo, da je u čast Čovićevog dolaska fra Darko Drljo dao upaliti i crkvena zvona u čast dolaska kanoniziranog sveca i zaštitnika hrvatskog naroda u BiH Dragana Čovića, takvog sveca, protiv kojeg su posljednjih 10 godina podignute tri optužnice, te dvostruko više krivičnih prijava.

Na donatorsku večeru u samostanski muzej u Kreševu bili su pozvani samo povlašteni i institucionalno ravnopravni, ne majorizirani Hrvati iz Kreševa poput Nikice Tomića, Radoje Vidovića, Feliksa Vidovića, te njegova supruga Marija Vidović, koju će HDZBiH zbog vjernosti i odanosti Čoviću, nagraditi dobro plaćenom i unosnom pozicijom, ravnateljicom Srednje škole „Kreševo“.

Podsjećanja radi, na poziciju ravnatelja S.Š. Kreševo, nekoliko se puta bio kandidirao i ugledni profesor Branko Ivičević, koji je po svojoj osobnosti i intelektualnoj sposobnosti mnogo stručniji, iskusniji i pametniji od ministrove žene Marije Vidović. Naravno pogađajte?! Vodeća garnitura HDZ-a BiH već godinama se povodi pravilom „stop sposobnim, a da podobnim“, dakle, iako je prof. Ivičević ispunjavao sve uvjete za poziciju ravnatelja S.Š. Kreševo, dva puta je skidan s natječajne procedure. Na poziciju ravnatelja S.Š. Kreševo imenovana je Marija Vidović, supruga Feliksa Vidovića, ministra unutarnjih poslova u Vladi Županije Središnja Bosna iz reda HDZ-a BiH, koji uporedo sa Katicom Kerkez, ministricom obrazovanja, kulture i sporta u Vladi Županije Središnja Bosna iz reda HDZ-a BiH, sjede u Vladi ŽSB/SBK, kao predstavnici hrvatskog naroda.

Kao što i sami vidite, imenovanje Marije Vidović na poziciju ravnateljice S.Š. Kreševo nije bilo sporno, s obzirom na istu stranačku pripadnost, vjernost i bezuvjetnu lojalnost vrhu HDZ-a BiH! Zbog takve odanosti i vjernosti, reče Dragan Čović Mariji: „Evo službenice moje“, Marija odgovori: „Neka mi Dragane bude po riječi tvojoj“, i postade Marija ravnateljicom Srednje škole Kreševo. Ovo i ne čudi, jer su nepotizam i amoralizam postali načela, kojima se rukovodi garnitura HDZ-a BiH.

Radoje, Feliks, te njegova supruga Marija Vidović, shvatili su, da je vjernost Čoviću najbolji put da dobro financijski stasaju, i to na poseban račun svog jadnog i malog naroda kreševskog, brdsko-planinskog ispod Inča i Lopate hrvatskog. Upravo zbog toga, braća Vidović i Marija Vidović odlučili su da narod kreševski svoj oslobode tereta financijskih grijeha, te su mnoga financijska sredstva prebacili na svoja nejaka, ali istrajna pleća. Na taj način, kreševski narod ostao je bez marke, ali zato financijske grijehe okajavaju Radoje, Feliks i Marija Vidović. Od grešnog novca preuzetog sa grbače hrvatskog naroda, počinili su užasan stambeni grijeh i sagradili grešni motel „Luka“ u Deževicama, još na vodozaštitnoj zoni, općina Kreševo, u čast svome sinu Luki!

Za braću Radoju i Feliksa Vidovića Čović uvijek ima dobro plaćenu poziciju. Od 2007.-2011. godine Feliks Vidović obnašao je dužnost ministra Pravde u Vladi F BiH sa mjesečnom plaćom 2.564 KM plus topli obrok 141 KM plus 378 KM za odvojen život i plus 500 KM za smještaj. Po silasku za pozicije ministra Pravde u Vladi F BiH Feliks Vidović je od 8. 4. 2011. do 30. 11. 2011. godine ostvario naknadu za „bijeli hljeb“ vrtoglavih 23.227,83 tisuće maraka! Od 2011.-2015. godine bio je član Odbora državne službe za žalbe BiH, a od 2015. i ministar MUP-a u Vladi ŽSB.

Radoje Vidović je od 2012. do kraja 2013. godine obnašao funkciju predsjedatelja Doma naroda Parlamenta F BiH, a od 2013. do 2016. godine i načelnika Kreševa. I dok stopa nezaposlenosti i emigracije u Kreševu raste, a poduzeća odlaze u propast, za braću Vidović recesije nema. Shvatili su i naučili formulu da je vjernost i lojalnost Čoviću iznad svega, te siguran put do dobrog financijskog stasavanja.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});