fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kako je Milan Tegeltija omču oko vrata Gordani Tadić stavio!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - „Ipak, ima jedna osoba, koja Gordanu Tadić, kada i ako počne tonuti i kad je svi napuste, a valovi postanu sve veći, a lađe počnu tonuti, neće napustiti, a poznata je po tome, što uvijek čovjeku ruku u nevolji pruži, što je pravosuđe branila od sve češćeg uplitanja politike, također činjenicama, a koja je pokazala da nema „oraha u džepu“ i da joj interes nije na prvom mjestu - zove se Ružica Jukić, svijetla točka bh. pravosuđa“!

U Bosni i Hercegovini, koja je podjelom na dva entiteta učinjena funkcionalno invalidnom, malo što funkcionira sa europskim civilizacijskim standardima. Nevjerojatna količina političke i pravosudne bahatosti i prezira prema građanima ove zemlje od strane političke i pravosudne elite/klase kontinuirano upropaštava zemlju strovaljujući je na civilizacijsko dno. Borba za stranačke političke i pravosudne pozicije, privilegije i interese obnašatelja političkih i pravosudnih funkcija, potisnuli su opći interes za koji bi se trebali zauzimati i po kojem bi se trebali prepoznavati. To se čak i ne skriva od očiju javnosti, jer sve što je drugima nenormalno, nama je postalo normalno!

Inertnost VSTV-a BiH i njihova linija manjeg otpora, kako se drugačije zove „nezamjerenje“ s organiziranim pravosudnim kriminalom, jedan je od glavnih razloga, zbog čega ubojice, lopovi i „ugledni“ tatini sinovi, koji u svome pohodu za sobom krvave tragove ostavljaju, i dalje hodaju kao „najugledniji“ građani ove zemlje, umjesto da svoje grijehe okajavaju na optuženičkoj klupi Suda BiH, a za posljedicu imamo, da je treći stup vlasti u državi, kojim rukovodi Milan Tegeltija, na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou na stup srama, zbog predmeta „Memić“ i „Dragičević“, uzdignut.

No, to toliko i nije briga Milana Tegeltiju, obzirom, da VSTV-om BiH rukovodi manijakalni depresivac, infatilni i maligni narcis, neizlječivi psihopata, zloćudni sociopata i bolesni egoist, koji je rukovodeći VSTV-om BiH, kao regulatornim tijelom trećeg stupa vlasti u državi, po zadatku od svoga stranačkog šefa i partnera Milorada Dodika, odlučio, da uništi i razvali institucije državnog pravosuđa. To se čak više i ne skriva od očiju javnosti, jer su entitetska i kantonalna pravosuđa u cijelosti i van svake razumne sumnje stavljeni pod političku kontrolu i diktat političkih dužnosnika i njihovih stranaka.

Maligni narcis i bezosjećajni korumpirani trol Milan Tegeltija, tri godine je vješto šutio o predmetu „Dženan Memić“ i korupciji u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, odnosno korupciji i kriminalu promsikuitetne pjandure Dalide Burzić, koja nastavno iz dana u dan sve više, pravosuđe na stup srama uzdizala, i Milan Tegeltija nije se niti jednom oglasio, iako je na neposredan način iz medija upoznat bio, da „nešto ne valja“. Nije se čak osvrtao ni na 30-ak dopisa Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, sa zamolbom za prijem u VSTV BiH, nego je odlučio Muriza Memića primiti onoga trenutka, kada je Memić šatorskim naseljem zaprijetio. Tada ga je „reda radi“ pozvao, malo oči zamazao, i nikom ništa. Nije se čak „sjetio“, da sa određenim članovima VSTV-a BiH vizitira u Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo, da provjeri, šta to Dalida Burzić radi u predmetu „Dženan Memić“, pa je ovolika halahuka?! Jednostavno, nije ga zanimalo katastrofalno stanje u pravosuđu, kao ni činjenica, da su ljudi, koje je on na pojedine pravosudne funkcije imenovao, u žižu svjetske javnosti, zbog svoje korumpiranosti dospjeli.

Za to vrijeme, dok je Memić Muriz suze lio, pravdu tražio, na protestima se mrznuo i posao izgubio, Milan Tegeltija je za to vrijeme rasplodne noći sa sarajevskim profuknjačama provodio, spavao po skupocijenim hotelima, s koktela na koktel, s kafe na kafu, iz restorana u restoran, Božiće i Novu Godinu bez ikakvih zapreka slavio, sa djevokama u društvu bio, pa čak istodobno po sarajevskim restoranima ručao i s Dalidom Burzić, glavnom kantonalnom tužiteljicom, koja je zadnjih tri godine pa sve do danas, zbog predmeta „Memić“ diskreditirana i iskompromitirana, vrijeme provodio.

Jednostavno, nije ga interesiralo ni to, što je Visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko u svome izvještaju u Vijeću sigurnosti predmete „Memić“ i „Dragičević“ spomenuo, ukazujući na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijskih djelatnika počinjenih u tim predmetima.

Milan Tegeltija, umjesto šefa Milorada Dodika, žrtvuje Gordanu Tadić!

Mislio je, da će to ići po uobičajenom „voznom planu“, a onda je u jednom trenutku vidio, da je vrag odnio šalu, i to onoga momenta, kada je zbog predmeta „Dragičević“ i korumpiranosti Tužiteljstva u RS-u, vlast njegova partnera i šefa Milorada Dodika poljuljana. Ovajlider tzv “Srpskog lobija” u VSTV-u BiH i entitetskom pravosuđu u Republici Srpskoj, za kojeg se vežu brojne kriminalne afere, druženje sa pripadnicima kriminalnog miljea u entitetu RS-a i R. Srbiji, te zastupnika interesa Milorada Dodika u BiH pravosuđu, pokazao je svoju vlast i moć – i to toliku, da je dovoljno moćan i sposoban, da suprotno svojim ovlaštenjima i radnjama u opisu posla izigrava Glavnog državnog tužitelja. Iako se nije „sjetio“, da za tri godine ode u Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo i isto vizitira, tvrdeći navodno, kako se „VSTV BiH ne može miješati u istrage ili sudske postupke“, pokazao je, da to i nije baš tako.

Super odlaskom u Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci i ekspresno priopćenje za medije, kako će predmet „Dragičević“ preći u nadležnost Tužiteljstva BiH, dokaz je njegove moći, da sudovima i tužiteljstvima na entitetskom i državnom nivou vlada suvereno. Iako je navedenu vijest o prenosu nadležnosti u odnosu na predmet „Dragičević“ iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka na signiranje i rad Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, mogao potvrditi jedino i samo glasnogovornik Tužiteljstva BiH ili Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić, ali ne i Milan Tegeltija, ovime je pokazao, da je Gordana Tadić, Glavni državni tužitelj na papiru, ali Milan Tegeltija u praksi, i da će o svim bitnim pitanjima, koja se tiču rada u Tužiteljstvu BiH jedino i samo on odlučivati, a o čemu će biti govora u narednim člancima.

Njegove tvrdnje, kako se VSTV BiH po pitanju predmeta navodno ne može miješati u rad tužiteljstava i sudova, pale su u vodu i razotkrio svoje prave namjere, i to onoga momenta i onoga trenutka, kada je njegovom partneru i šefu Miloradu Dodiku, zbog slučaja „Dragičević“ vlast u RS-u na klimavim nogama, odmah je hitno i bespogovorno, kao Supermen u spašavanje Dodika pošao.

Pozadina Tegeltijinog boravka u OTJ Banja Luka!

Tegeltijino „ekspresno“ dostignuće, da mimo svojih ovlaštenja, suprotno Zakonu o VSTV-u BiH, odluči predmet „Dragičević“ na državni nivo prebaci, a sve sa ciljem i namjerom kako bi težište problema u Banja Luci na Sarajevo prebacio, a time i Dodika spasio, što u konačnici govori, da je Milan Tegeltija i predsjednik VSTV-a BiH i Glavni tužitelj BiH, dakle ovaj potez Milana Tegeltije u korist Milorada Dodika ima dvojak karakter:

1. Prebacivanjem predmeta „Dragičević“ na signiranje i rad Tužiteljstvu BiH ima za cilj, da se težište problema u Banja Luci na Sarajevo prebaci, i to je tako očito i providno, i;

2. Da bi se prebacivanjem predmeta „Dragičević“ na Tužiteljstvo BiH odvukla sva pažnja i medijska hajka sa pravosuđa u Republici Srpskoj, koje u cijelosti kontroliraju Milorad Dodik i Milan Tegeltija, sada ta pažnja i medijska hajka treba biti usmjerena na instituciju državnog pravosuđa, odnosno Sud i Tužiteljstvo BiH, jer je ovakvim potezom, Milan Tegeltija napravio neizmjernu uslugu svojim kolegama u entitetskom RS pravosuđu, njemu lojalnim i odanim kadrovima.

Na najavu, da će predmet „Dragičević“ prijeći u nadležnost i daljnji rad Tužiteljstvu BiH, Davor Dragičević je za medije izjavio: „Tužiteljstvo BiH ima sada težak posao. Trebaju uhapsiti Milorada Dodika, Željku Cvijanović, Dragana Lukača, Želimira Lepira i sve iz MUP-a RS-a sa sramne press konferencije, koji su kriminalizirali moga sina“ – zaključio je Dragičević, te nadodao, „nadam se, da ako dođe predmet na Tužiteljstvo BiH, da će odraditi častan i pošten posao“ – ustvrdio je.

Ruku na srce, ponos pod noge, a razum naprijed, jer su ovakvi zahtjevi Davora Dragičevića u sferi fantastike i to se nikada desiti neće, da se cijeli državni i entitetski vrh kaznenom progonu izvrgne, i ne može, niti će se to dogoditi.

Nakon što predmet „Dragičević“ i formalno i službeno prijeđe u rad i nadležnost Tužiteljstva BiH, sva medijska hajka i pažnja, koja je do jučer tresla pravosuđe u RS-u (Republičko i Okružno tužiteljstvo), pod optužbom, da pravosuđe u RS-u štiti ubojice Davida Dragičevića i njihove pomagače, sada će ove optužbe u izvjesnom vremenu biti ciljano usmjerene prema institucijama državnog pravosuđa, odnosno Sudu i Tužiteljstvu BiH, slijedom čega će, ove dvije institucije na stup srama na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou uzdignute biti, što u konačnici odgovara Miloradu Dodiku, koji ne skriva ni u najmanju ruku svoje namjere za urušavanjem Suda i Tužiteljstva BiH, ili pak stvaranja slike o ovim institucijama, kao nekopetentnim, nesposobnim i za postojanje suvišnim, odnosno svoj animozitet prema istima.

Sve osobe, uključujući i budućeg Glavnog državnog tužitelja i njegovi suradnici, bit će, zbog predmeta „Dragičević“, u izvjesnom vremenu u javnosti označeni, kao suučesnici u skrivanju i prikrivanju ubojica Davida Dragičevića, te u skrivanju i prikrivanju onih, koji su svo vrijeme opstruirali istragu u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka – a prema riječima Davora Dragičevića – to su predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač, glavni okružni tužitelj BL Želimir Lepir i cijeli MUP RS-a, dakle cjelokupan izvršni i pravosudni establišment.

Evo i zašto?

Zbog nemogućnosti procesuiranja prethodno navedenih osoba, ne ulazeći u supstrat materije, da li su ili ne svojim radnjama nešto čineći ili ne čineći ostvarili neko kazneno koruptivno djelo, buduće Rukovodstvo Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, odnosno budući Glavni tužitelj BiH i njegovi suradnici, na stup srama na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou bit će uzdignuti, u cijelosti diskreditirani i kompromitirani, označeni prije svega kao oni – pod optužbom u režiji Davora Dragičevića–koji zbog namjernog nerada skrivaju, ne samo ubojice Davida Dragičevića, nego i one, koji su svo vrijeme opstruirali istragu u OJT Banja Luka, a prema riječima Davora Dragičevića, to su Milorad Dodik, Željka Cvijanović i drugi. Dakle, istim optužbama, kojima su do jučer bili „počašćavani“ Glavni okružni javni tužitelj BL Želimir Lepir, Glavni Republički tužitelj Mahmut Švraka, te njegov zamjenik Bajić i drugi, sada će biti usmjerene prema budućim čelnicima Državnog tužiteljstva BiH. Na ovaj način, Milan Tegeltija je napravio uslugu svojim kolegama, njemu i Dodiku lojalnim kadrovima u entitetskom RS pravosuđu.

Na ovaj način, Milan Tegeltija je ciljano „vrući krumpir“ iz RS-a i pravosuđa u tom entitetu, prebacio u Sarajevo, odnosno na instituciju državnog pravosuđa, što je Miloradu Dodiku, njegovom šefu, kao „kec na desetku“ ovakav potez došao. Sada će Milorad Dodik za nerad na predmetu „Dragičević“ osuđivati „nesposobno“ državno pravosuđe, pod optužbom, da su ga stranci nakaradno napravili, pritome će preko Milana Tegeltije u Tužiteljstvu BiH opstruirati svaku procesno-pravnu radnju, koja bude ili bi trebala biti usmjerena protiv njega (o.p. Dodika) i njegovih suradnika, jer je budući izbor Gordane Tadić za poziciju Glavnog tužitelja BiH u rukama Milana Tegeltije.

Zbog igara na relaciji Dodik i Tegeltija, stradat će Gordana Tadić!

U ovim političko-pravosudno-mafijaškim igrama na relaciji Tegeltija- Dodik, stradat će u izvjesnom vremenu jedino i samo Gordana Tadić i njezini suradnici, po prethodnim optužbama označeni, kao suučesnici u skrivanju, ne samo ubojica Davida Dragičevića, nego i onih, koji su svo vrijeme opstruirali istragu u OJT Banja Luka, a to su – prema riječima Davora Dragičevića – : Milorad Dodik, Željka Cvijanović i dr., a čije je procesuiranje nemoguće, jer zahtjevi Davora Dragičevića poprimaju karakter političkih zahtjeva, pa sve i da nisu politički, ono što Davor Dragičević ne zna, a to je, da mandat i izbor Gordane Tadić ovisi o volji Milana Tegeltije, kojemu je šef i partner Milorad Dodik.

Ovakav teret tužiteljica Gordana Tadić neće moći iznijeti, jer će sa jedne strane biti razapeta gromovitim medijskim(ne)političkim zahtjevom Davora Dragičevića, da uhapsi Milorada Dodika, Željku Cvijanović, Dragana Lukača, Želimira Lepira i dr., a sa druge strane kočenjem od strane Milana Tegeltije da poduzme ijednu procesno pravnu radnju. Onog momenta, kada tužiteljica Gordana Tadić posustane, bit će suspendirana, razrješena i optužena, kao i Goran Salihović, kojeg je na tu poziciju Milan Tegeltija doveo i koji se našao između dva vatrena zahtjeva: sa jedne strane zahtjev SDA stranke, da otvori istragu o referndumu u RS-u, koji zahtjev je bio popraćen medijima, a sa druge strane kočenjem iz VSTV-a BiH, da to ne čini. Bio je suspendiran za 24 sata i to onog momenta, kada je Milanu Tegeltiji neposluh iskazao, odnosno kada je istragu o referendumu u RS-u otvorio, kako bi entitetsko rukovodstvo RS-a optužio.

Tako će biti i sa tužiteljicom Gordanom Tadić, koja se pod pritiskom javnosti, medija i međunarodne zajednice neće moći oduprijeti (ne)političkim zahtjevima Davora Dragičevića, koji je očito pod uticajem raznovrsnih obavještajnih (ne)političkih krugova, kojih to ne znam u ovome momentu reći, jer je i hrvatski odvjetnik Anto Nobilo kazao, napuštajući odvjetnički tim, da je „dvadesetjednogodišnji David Dragičević ubijen, ali da ga niko nije silovao, niti masakrirao, te da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa. Nobilo, koji više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, naveo je da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je mladić ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva.

“Otac Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa od toga nije istina”, rekao je Nobilo za Federalnu televiziju.

Nedugo nakon što je Anto Nobilo ovo izjavio, na udaru i blogu Slobodana Vaskovića se našao, označen pod optužbama, kao suučesnik u ubojstvu Davida Dragičevića i kao onaj, koji je potkupljen od Milorada Dodika.

Na taj način, Milan Tegeltija je mudro i lukavo omču oko vrata Gordani Tadić stavio, a Dodika i svoje pravosudne jatake u RS-u spasio, jer će tužiteljica Tadić biti pod apsolutnom kontrolom Milana Tegeltije, zastupnika interesa Milorada Dodika u BiH pravosuđu, te zbog nemogućnosti, da udovolji zahtjevima Davora Dragičevića, bit će u izvjesnom vremenu izjavama Dragičevića izšikanirana, diskreditirana i iskompromitirana na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou, označena i stigmatizirana, da ne samo da štiti ubojice Davida Dragičevića, nego i one, koji su – po riječima Davora Dragičevića – naručili likvidaciju njegova sina Davida Dragičevića, a potom taj slučaj zataškavali, a to su prema tvrdnjama Davora Dragičevića: ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Želimir Lepir, član VSTV-a BiH i Glavni Republički tužitelj Mahmut Švraka i drugi, a čije procesuiranje od Tužiteljstva BiH traži Davor Dragičević, a potom će VSTV BiH, odnosno Milan Tegeltija, zbog medijskog pritiska, kako „Gordana Tadić ne radi ništa i štiti ubojice i prikrivače“, biti prethodno kupovinom vremena iskorištena, suspendirana i optužena, i tako će Tadićevu, kao i Salihovića odbaciti i svi napustiti.

Tako će Gordana Tadić postati druga Dalida Burzić – iskompromitirana, diskreditirana, i kao kriminalac stigmatizirana.

Ipak, ima jedna osoba, koja Gordanu Tadić, kada i ako počne tonuti i kad je svi napuste, a valovi postanu sve veći, a lađe počnu tonuti, neće napustiti, a poznata je po tome, što uvijek čovjeku ruku u nevolji pruži, što je pravosuđe branila od sve češćeg uplitanja politike, također činjenicama, a koja je pokazala da nema „oraha u džepu“ i da joj interes nije na prvom mjestu – zove se Ružica Jukić, svijetla točka bh. pravosuđa.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});