fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KAOS I INCIDENTI NA SJEDNICI VLADE U HBŽ: Kršili vlastite zapovijedi, na sjednicu doveli osobu stariju od 65 godina!

Autor: Dnevni list

MOSTAR - Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije uputio je priopćenje za javnost ”povodom kršenja vlastitih zapovijedi od strane najodgovornijih”.

”Tijekom sjednice vlade koja je sazvana radi usvajanja proračuna, a održavana u potpunosti mimo propisa i zapovijedi (većina nije imala maske niti se poštuje minimalni propisani razmak između osoba) dogodio se incident koji jasno opisuje stanje i rad nas najodgovornijih u trenutnoj situaciji”, piše ministar Brešić na početku priopćenja.

Ističe kako je tijekom sjednice utvrđeno kako među njima sjedni osoba koja je starija od 65 godina i da je toj osobi u uvjetima u kojima se vodi sjednica ugroženo zdravlje.

”Riječ je o Josipu Tekliću šefu službe za odnose sa javnošću koji nije imao nikakvu zaštitu tijekom održavanja sjednice”, navodi ministar Brešić.

”Upozorio sam predsjednika vlade i stožera CZ da kršimo zapovijed o kretanju osoba starijih od 65 i da trebamo zaštiti Josipa tako što će čovjek otići kući. Nakon ignoriranja od strane ministra MUP-a koji je direktno zadužen da provodi tu mjeru i predsjednika vlade ja sam preko ureda pozvao policiju i prijavio kršenje zapovijedi o zabrani kretanja. Policajca koji je došao do vrata velike dvorane su pokušali spriječiti da uđe, na što sam se ustao otvorio vrata i zamolio ga da on reagira po prijavi i izdanoj zapovijedi”, navodi se.

‘Ne zna ni tko pije ni tko plaća’

”Ministar policije je pred svima (nezakonito, koliko sam upućen ministar nije zapovjednik policije) prstom naredio policajcu da ode što je ovaj i učinio. Ja sam zbog tonskog zapisa koji traje ponovio da je ministar policije prstom zapovjedio policajcu, a da je on također prekršio vlastitu zapovijed o zabrani kretanja. I drugi put sam prijavio policiji da je gospodin Teklić na radnom mjestu i zamolio ih da postupe po zapovijedi i prijavi međutim policajac se zadovoljio usmenim objašnjenjima predsjednika vlade i ministra MUP-a. Na kraju sam podnio kaznenu prijavu protiv ministra policije i odgovornih u lancu”, navodi se u priopćenju ministra Brešića.

Brešić dalje u svom priopćenju navodi da je spomenutoj osobi starijoj od 65 izdano usmeno naređenje o mobilizaciji, te da takvo nešto nemaju čak ni vatrogasci niti policajci, a da postoje u službi mlađe osobe koje mogu odgovoriti na postavljene zadatke.

Navodi da već 12 dana upozorava sve koji sjede u vladi i oko vlade da će se upravo dogoditi da će svojim neznanjem, aljkavošću i pohlepnom željom za vlasti napraviti paralelni sustav u kojem se ne zna ni tko pije ni tko plaća!

Posljedice takvog rada su već vidljive: Spašeni smo od najezde ribiča koji su jedva čekali da nekoga zaraze sa udaljenosti od 50 metara jedan od drugog. Šestosatni „državni udar“ koji je povučen na paničnoj sjednici i uspio nam je osigurati neprijatelje koji će nas znati kazniti kad se budu donosile odluke o isplati šteta i pomoći gospodarstvenicima u našoj Županiji, Svađa sa jedinim kliničkim centrom koji nam još nije i formalno zatvorio vrata. Objava podataka maloljetnih osoba – navodi ministar Brešić.

Podnio ostavku

Nisam želio uznemiravati javnost kad sam 20. ožujka podnio neopozivu ostavku na mjesto člana stožera civilne zaštite jer sam upozoravao na ono što slijedi u radu tijela HBŽ-a. O događanjima koja su prethodila proglašenju prirodne nesreće i zakulisnim radnjama ću pisati kada se ova situacija smiri.

Želim ovim putem pohvaliti sve građane Hercegbosanske županije na vrhunskoj disciplini i ponašanju u ovim uvjetima. Sreća je naša da se ljudi ponašaju savjesno i uvjeren sam da će nas to spasiti jer ovaj sustav to sigurno neće. Hvala svim Livnjacima, znanim i neznanim, što opet bez ikakvih pitanja pomažu naš kraj! Pozivam najodgovornije da prilikom usvajanja proračuna poduzmemo konkretne korake i pomognemo ublažavanju gospodarskih posljedica koje slijede jer bi one mogle biti pogubnije od virusa – zaključuje ministar Brešić.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});