fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Milanović: Komšić ne može biti predstavnik onih koji ga nisu birali!

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 15. sajma poslova Job Fair u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET). Nakon toga dao je izjavu za medije.

Predsjednik je komentirao i stanje u BiH i Željka Komšića. “Komšić opet ide za člana predsjedništva, može li netko zamisliti veću uvredu od toga? Ne može biti predstavnik onih koji ga nisu birali.”

Kaže da bi se Tuđman danas stidio jer je on “tvrdoglavo branio interese Hrvatske u BiH”.

“Na Svetom Duhu svi imaju priziv savjesti”
Komentirao je i zašto njegova vlada nije izmijenila zakon o prekidu trudnoće.

“Zašto bi ga se izmijenilo, zakon je razuman za razumne ljude. Nismo htjeli raditi od toga više politike nego što to samo po sebi jesti. Stvari se razvijaju. Prije pet, šest godina nismo imali situaciju da svi u bolnici imaju priziv savjesti, pa i mnogi koji su komformisti”, rekao je.

“Što sam stariji, to je za mene delikatnija tema. Ovakvi slučajevi su uznemirujući, uznemiruju javnost. Ne može nitko biti žrtva sustava jer ne želi nijedan ginekolog raditi taj nezahvalan posao, a država ne radi ništa”, dodao je Milanović.

Dodao je da on nikad ne bi mijenjao zakon, ali da je nakon njegovog odlaska došlo do toga da sve veći broj liječnika ima priziv savjesti.

“Moj stav znate. Pravo žene na izbor”, dodao je. Kaže da vlasti treba napraviti da se trudnici osigura pomoć

“Ne može se dogoditi da sutra nijedan ginekolog u javnim bolnicama nije bez priziva savjesti. Na Svetom Duhu svi imaju priziv savjesti, je li to normalno?”, kaže Milanović.

Osvrnuo se na članak 22. za koji kaže da ukazuje na to da žena nakon 10. tjedna trudnoće ne odlučuje, a dodao je i da su prosvjedi oko toga nepotrebni.

Komentirao je i utjecaj društvenih mreža, pri čemu se posebno osvrnuo na Twitter i Facebook.

“To je vrlo opasno sredstvo, otelo se kontreli. Živimo u opasnom vremenu, nikad neću ići na Twitter, to je otrov. Tu se vidi ono najgore”, kazao je Milanović.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI