fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NIKŠIĆ: Logikom Izetbegovića 400 tisuća građana je glasalo za promjene

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon sjednice stranačkog predsjedništva lider SDA Bakir Izetbegović jučer je ustvrdio da SDA u zadnja tri turnusa osvaja otprilike blizu 300 tisuća glasova.

“SDA podržavaju patrioti glasači koji su privrženi BiH i tradicionalnim bošnjačkim vrijednostima. Razumljivo je da smo rivali i da se u predizbornoj kampanji izgovore neke teške riječi, ali poslije izbora se treba zajednički raditi. Napad na SDA je napad na 300.000 birača“, kazao je Izetbegović i upitao:

“Da li su bitne fotelje na kantonalnom nivou ili napraviti snažan bosanski front koji će zemlju povući naprijed? SDA je opredijeljena za formiranje vlasti sa što više jakih stranaka u poziciji.”

Lider SDP-a Nermin Nikšić kaže da se iz ovih izjava vidi kako u SDA misle da su pozvani određivati mjeru svemu, ko je patriota, a ko nije, ko je pravi Bošnjak, a ko to nije. Dodaje da je iz Izetbegovićevih izjava vidljiva nervoza SDA i da im je na naplatu došla njihova politika ličnih interesa ispred svega drugog, te njihova bahatost iz kampanje, ali i cijelog proteklog mandata.

“Kako s ljudima koji tako razmišljaju praviti bilo kakve dogovore. Može li se vjerovati ljudima koji su prije mjesec za sve druge govorili da su izdajnici, da su prodali zemlju Dodiku i Čoviću, a sad su im ti isti odjednom patriote i poželjni partneri?, kaže Nikšić i dodaje da SDA ne treba u drugima tražiti uzrok svojih problema, već treba da uvide kako su oni i njihova politika koju provode uzrok problema.

“Na koncu, da se poslužim njihovom logikom, više od 400.000 građana čiji glasovi nisu pokradeni u ovoj opštoj krađi, glasalo je za promjenu”, izjavio je Nikšić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});