fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Opozicija zatražila smjenu Dragana Lukača

Autor: Srna

BANJA LUKA - Poslanički klubovi opozicije u Narodnoj skupštini predložili su sinoć zaključke kojima se traži da premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović razriješi dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača

Učinili su to, kako su kazali, zbog propusta iznesenih na konferenciji za novinare 26. ožujka o smrti Davida Dragičevića, rekao je poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak.

U zaključcima se navodi da Narodna skupština izražava veliku zabrinutost zbog sigurnosne situacije u RS, a posebno u Banjaluci, koja je posljednjih mjeseci narušena i konstatira da građani gube povjerenje u institucije koje su nadležne za ova pitanja.

Zahtjev opozicije je i da Narodna skupština zatraži da Okružno javno tužiteljstvo hitno utvrdi istinu o uzroku smrti Davida Dragičevića i redovno informira roditelje i javnost o rezultatima istrage.

Opozicija u zaključcima zahtijeva od Okružnog javnog tužiteljstva da budu ispitani, i ako se dokaže da su neprofesionalno postupali i prikrivali određene dokaze u vezi s smrću Davida Dragičevića, da odgovaraju resorni ministar, direktor policije, načelnik Odjeljenja za organizirani kriminal MUP-a i odgovorni patolog.

U zaključcima opozicije se navodi da Narodna skupština zadužuje Odbor za sigurnost Narodne skupštine da sprovede parlamentarni nadzor i istragu, te javno saslušanje u predmetu Dragičević.

Zaključke su ranije predložili i poslanici vladajuće većine.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});