fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Otvorena laboratorija za kemijsko ispitivanje municije u TROM-u Doboj

Autor: Dnevno.ba

DOBOJ - Na lokaciji Oružanih snaga BiH TROM (Tehnička radionica za opravku i uništavanje municije) u Doboju je upriličena svečana ceremonija potpisivanja ugovora o donaciji između Ministarstva obrane BiH i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini u sklopu SAFE-UP projekta i otvaranje laboratorije za ispitivanje kemijske stabilnosti municije.

Današnjom ceremonijom predat je na upotrebu objekat laboratorije u kojem su smješteni aparati za ispitivanje baruta municije i objekt za skladištenje uzoraka baruta – centralna kolekcija baruta. Donacija je dio projekta SAFE-UP, čija je ukupna vrijednost 1,65 milijuna Eura i koji se implementira od siječnja 2017. do kraja 2018. godine, a do sada je u ovaj labaratorij uloženo oko 360.000 Eura.

Ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali zamjenik ministra obrane BiH za upravljanje resursima Boris Jerinić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, kao i zamjenik šefa Misije OSCE Alexander Chuplygin.

Zamjenik ministra Jerinić je kazao da je otvaranje ove labaratorije „iznimno važan i jedinstven projekt, ne samo u BiH nego u regiji, koji će doprinijeti znatno većem stupnju sigurnosti osoblja koje radi na ovim poslovima, ali isto tako sigurnosti okruženja.“

On je zahvalio OSCE-u i zemljama donatorima projekta, među kojima su Švicarska, Austrija, Češka, Slovačka, Njemačka, Norveška, Turska, Francuska, Italija i Lihtenštajn, te je izrazio očekivanje nastavka ove podrške u budućnosti.

Zamjenik šefa Misije OSCE u BiH Alexander Chuplygin je, između ostalog, istakao da „Misija OSCE u BiH i dalje ostaje predan partner MO i OS BiH i nastavit će pružati podršku naporima ka unaprjeđenju sigurnosti infrastrukture i smanjenju sigurnosnih rizika na lokacijama i objektima za skladištenje municije, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});