fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Postoje vjerodostojne i kredibilne informacije i snimci, da je tužilac Dubravko Čampara konzumirao drogu, od koga je nabavljao, te kako je istu, uz teške zloupotrebe u službenim vozilima preko granice, radi konzumacije, prevozio, SIPA sve znala…

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Nije više nikakva javna tajna, da su pravosudno – policijske strukture u Bosni i Hercegovini (RS, F BiH, BD BiH), odnosno pojedinci unutar tih struktura interesno i personalno povezani sa kriminogenim licima i narko strukturama u Bosni i Hercegovini i regiji, a neki od njih (tužitelji i pripadnici policije) – za razliku od onih koje procesuiraju zbog droge – ni sami nisu imuni na drogu, čak što više svakodnevno povlačenje „bijele crte“ u njihove ofrndane tužilačko – policijske nozdrve, postao je njihov ustaljeni način života i djelovanja, piše Josip Šimić-Đinđić!

Zbog ovoga se mnogi državni policajci iz DKPT-a BiH nalaze trenutno u pritvoru, jer su koristila Sky aplikaciju za preprodaju i transport droge, no tužilaca, koji su se „ogriješili“ isto kao i pripadnici DKPT-a nema, iako SIPA ima informacije, da jesu. Na sitnoj buraniji uvijek kola se lome.

To se čak i ne skriva od očiju javnosti. Ne skrivaju tužioci niti jedni od drugih, pa čak ni činjenicu, dok u isto vrijeme hapse i procesuiraju, zbog droge druge, i sami su postali konzumenti teških droga (kokain)!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, kao institucija postala je druga „Sodoma i Gomora“, koju je nekoć, sa njenim stanovništvom, Svevišnji Gospodar sumporom i ognjem sa neba zasuo i pokvarenom naraštaju trag sa zemlje zbrisao. Teški bjehu njihovi grijesi od bluda do razvrata i teških opijata. Ništa nije bolje ni Tužilaštvo BiH.

Pažljivo sam slušao neki dan intervju načelnika uniformirane policije Federalne uprave policije Zorana Čegara, koji je iznio teške optužbe na račun ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, brata državnog tužioca Dubravka Čampare, optuživši ga Čegar slijedećim riječima: „…Fotografije izjave, govore da je bio tu. Što se tiče Čampare prvi put kad je ministar Mektić rekao da je on narkoman, da mu je kuća puna droge da se sastaje s narko kartelom, neko je trebao odgovarati ili Aljoša Čampara što je to je istina ili ministar Mektić što je slagao. Kad sam javno rekao, a i sad kažem da je Aljoša Čampara narkoman, da se bavi konzumacijom droge, prodajom i preprodajom droge, da se bavi kontaktima sa narko kartelom što je sve dokazano, nisam ništa izmislio. Da je uzimao novac, poklone, da im je obećavao da će ih doseliti… To se sve zna, niko ništa nije poduzeo“ – rekao je, između ostalog Čegar.

Zoran Čegar je između ostaloga optužio Aljošu Čamparu, da stoji i za jednoga ubistva.

VIDEO: https://hayat.ba/cegar-za-hayat-iznio-teske-optuzbe-na-racun-ministra-fmup-a-nazvao-ga-narkomanom-evo-sta-nam-je-rekao-campara/697590/

Ovaj portal podsjeća, da se na Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo vode dva kaznena spisa protiv Aljoše Čampare, zbog korupcije.

Braća Čampare izgleda nisu imune na drogu!

Ostao sam frapiran i šokiran, kada sam danas preslušavao snimke i informacije vezane za državnog tužioca Dubravka Čamparu, a sa kojim informacijama su upoznati i djelatnici SIPA-e, ali „to se sve zna i niko ništa nije poduzeo“ – reći će Čegar!

Svatko ‘ko se drogira i teške droge poput kokaina uzima, u početku simptomi uzimanja ovih teških supstanci nisu vidljivi na licu i ponašanju osobe, kao kad krijete neku somatsku bolest (npr. rak), koju možete kriti neko vrijeme, sve dok simptomi te bolesti ne postanu vidljivi, pa Vas ljudi počnu pitati: „šta ti je, što si smršao. Vidi, obrazi ti se udubili, a zjenice proširene…“!

Tako Vam je i sa drogom, uzimate je jedno vrijeme sve dok simptomi dopingiranja ne počnu pokazivati svoje izvanjske manifestacije, a ponašanje čudne mimike poprima.

Postoje vjerodostojne i kredibilne informacije i snimci sa Sky aplikacije i video zapisi drugih lica koja su koristila Sky aplikaciju, ili su se bavila konzumacijom i preprodajom, te nabavljanjem droge, a koje ću za dan ili dva objaviti, a koji svjedoče, kako su se teško zloupotrebljavala službena vozila Tužilaštva BiH i policijskih struktura u kojima se prekogranično prevozila i preprodavala droga (kokain), koju je državni tužitelj Dubravko Čampara prevozio i koristio, i dok je jedno vrijeme bio pod policijskom pratnjom, to zloupotrebljavao, odnosno takve povlastice zloupotrebljavao.

Objavit ću vjerodostojne informacije (snimke) od koga je državni tužitelj Dubravko Čampara nabavljao drogu i istu konzumirao, te istu, znajući da mu je dodijeljena pratnja i vožnja u službenim vozilima u vrijeme kada se tretirao kao štićena ličnost, zbog njegova rada na pojedinim teškim predmetima, te istu u vozilima pod rotacijom preko granice prevozio, znajući, da se osoba pod pratnjom ne kontrolira na graničnom prelazu, to zloupotrijebio, te ko mu je sve drogu davao, kao i informacije da je sa svime bila upoznata SIPA, ali da nitko ništa nije poduzeo!

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});