fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SOLIDARNOST: Bošnjački vod za Uskrsne blagdane preuzeo šator u Savskoj

Autor: S. Vučković

ZAGREB - Kako bi bilo jasnije, citirat ću riječi muftije Džemaludina Čauševića koji je još 1938 kazao "Bošnjaci, ako žele opstati, moraju ići skupa s Hrvatima". I to je, smatram, čista istina – kazao je Fahrudin Jašarević, koji sebe radije naziva "muslimanskim Hrvatom", negoli Bošnjakom.

 

Nevjerojatnu solidarnost po tko zna koji put pokazao je počasni vod Bošnjaka, sudionika Domovinskog rata koji su nedjelju i ponedjeljak odlučili provesti u Savskoj 66 kako bi branitelji koji slave Uskrs mogli otići proslaviti u miru sa svojim obiteljima. Istu stvar su, naime, pripadnici ovog voda učinili i za Božić:

“Danas smo došli izraziti solidarnost našoj braći. Nismo se u Domovinskom ratu dijelili, pa se ne možemo dijeliti ni sada” – rekao je Fahrudin Jašarević iz počasnog voda Bošnjaka Republike Hrvatske.

“Jedino njima možemo i prepustiti šator, iako, unatoč tome što je Uskrs, veliki broj i nas koji slavimo, ostaje u šatoru. Što se naše bošnjačke braće, hrvatskih branitelja i dragovoljaca tiče, ne treba naglašavati da se razumijemo i poštujemo. Mi smo jedno i žalosno je da hrvatska javnost ne zna koliko su dali u Domovinskom ratu” – kazuje jedan od branitelja iz Savske 66.

Njegove riječi potvrđuje Fahrudin Jašarević, ponosni hrvatski branitelj i 70% ratni vojni invalid:

“U postrojbama Hrvatske vojske i policije sudjelovalo je oko 25.000 Bošnjaka. Poginulo ih je 1.187 i to je nešto što se ne zaboravlja. Iako nosimo predznak nacionalne manjine koji ne zvuči baš ugodno, volim da se zna kako smo dali sve od sebe i zdušno se borili za samostalnu Hrvatsku. Jer, mi Bošnjaci i Hrvati dijelimo jednu povijesnu muku, a to je dokazano ne samo kroz Domovinski rat, nego i kroz prijašnje ratove i stradavanja. Kako bi bilo jasnije, citirat ću riječi muftije Džemaludina Čauševića koji je još 1938 kazao “Bošnjaci, ako žele opstati, moraju ići skupa s Hrvatima”. I to je, smatram, čista istina” – kazao je Fahrudin Jašarević, koji sebe radije naziva “muslimanskim Hrvatom”, negoli Bošnjakom.

Za kraj je istakao kako mu je bila čast biti pripadnikom specijalne policije, a poseban su mu ponos akcije pod zapovjedništvom generala Mladena Markača.

Autor: S. Vučković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});