Srbija uručila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog napada u Splitu

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Srbija je u nedjelju uručila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu te je izrazila "duboku zabrinutost i razočarenje" tim incidentom.

U Ministarstvo vanjskih poslova, kako je i najavio prvi potpredsjednik vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, u nedjelju je pozvan otpravnik poslova veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i uručena mu je protestna nota u povodu napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, saopćio je srbijanski MVP.

Srbijanski šef diplomacije u subotu je, najavljujući protestnu notu, ocijenio da je incident u Splitu “nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje” te naglasio kako više od tog incidenta “brine takvo ozračje” koje se stvara u hrvatskom društvu.

Dačić kaže da je ponosan “što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom”.

“Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa – na kraju krajeva – i anticivilizacijske postupke”, rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu, poslije napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Policija u Splitu u međuvremenu je uhapsila trojicu napadača na vaterpoliste Zvezde, a za jednim traga.

Incident su osudili predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Vlada RH, javila je Hina.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI