fbpx

Turska: Neutralizirali (ubili ili zarobili) smo više od 300 boraca za kurdsku slobodu

Autor: Hina

Turska je objavila da je “neutralizirano” više od 300 kurdskih militanata u ofenzivi koja je pokrenuta u nedjelju u sjevernoj Siriji i sjevernom Iraku. “Operacija Klav-Svord je u tijeku uz osvetničke napade zrakom i kopnenim vozilima za potporu. Do sada je neutralizirano 326 terorista”, citirala je u petak državna novinska agencija Anadolu izjavu ministra obrane Hulusija Akara.

Ankara koristi izraz “neutralizirani” za ubijene ili zarobljene militante. Operacija je usmjerena na Jedinice narodne zaštite (JPG) i zabranjenu Kurdistansku radničku stranku (PKK).

Operacija je uslijedila tjedan dana nakon bombaškog napada u Istanbulu u kojem je ubijeno šest osoba, a ranjeno više od 80. Ankara za napad okrivljuje YPG i PKK, no obje skupine odbacuju te optužbe. U međuvremenu je Akar demantirao izvješća da je u turskim udarima pogođeno područje blizu američke baze u Siriji.

“Ne dolazi u obzir da bismo naštetili koalicijskim snagama ili civilima”, rekao je ministar. Washington podržava YPG u borbi protiv militanata Islamske države. Upozorio je da bi turska ofenziva mogla ugroziti te napore.

 

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI