fbpx

U Srbiji ponovno više od 6000 novozaraženih, najavljeni covid certifikati

Autor: Dnevno.ba

U Srbiji je u ponedjeljak ponovno registrirano više od 6000 zaraženih koronom na dnevnoj razini, a preminulo je 27 oboljelih, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva.

Od 21.163 testirana uzorka, 6249 bilo je pozitivno na korona virus. Na bolničkom liječenju je 3057 pacijenata, a na respiratoru ih je 142.

Od početka epidemije 6. ožujka prošle godine registriran je 823.161 slučaj zaraze, a službeno je potvrđeno 7575 smrtnih ishoda nakon zaraze koronavirusom, prenosi Hina.

Do sada je barem jednom dozom cijepljeno 2,83 milijuna punoljetnih građana, što je tek nešto više od 50,5 posto ukupne populacije, a treću dozu primilo je šest posto stanovnika, pa su učestali apeli da se cijepi što više mladih koji su sada i najbrojniji među novozaraženima.

To je, među ostalim, razlog da Krizni stožer i izvršna vlast razmišljaju o uvođenju covid certifikata, koji je i službeno najavila premijerka Ana Brnabić.

“Gledali smo ovih dana i tjedana kako je to bilo moguće u nekim drugim zemljama. Ne možete uvjetovati ljudima certifikate da uđu u dućan po kruh i mlijeko, ali se polako pripremamo da uvodimo propusnice na onim mjestima na kojima nije neophodno da ljudi borave, gdje im život ne ovisi o tome – u zatvorenim prostorima, kafićima, barovima, restoranima i noćnim klubovima“, naglasila je Brnabić.

Članovi Kriznog stožera se, osim za certifikate, zalažu i za strože poštivanje, kontroliranje i kažnjavanje prekršitelja koji ne poštuju aktualne epidemiološke mjere i ograničenja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI