fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ustavni suci o Danu Srpske iza zatvorenih vrata

Autor: Nezavisne novine

SARAJEVO - Iz Ustavnog suda BiH su priopćili da je sjednica zakazana za sutra zatvorena za javnost, te da će priopćenje sa sjednice biti naknadno plasirano.

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH na pitanje što očekuje od sjednice Ustavnog suda BiH u subotu, odgovorio je da bi bio zadovoljan da svako principijelno radi i da ne popusti pred političkim pritiskom.

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova u Savjetu ministara BiH danas je rekao da odluka o referendumu nije problem i da neće uticati na odluku koju će 20. rujna donijeti Savjet za vanjske poslove EU.

On je komentirajući Odluku o referendumu i moguću odluku Ustavnog suda BiH koji zasjeda sutra rekao da nema neki poseban komentar, te da je vrlo teško komentirati rad pravosuđa, pogotovo unaprijed.

“Mogu samo reći, da kao političar koji dolazi iz Republike Srpske, i koji predstavlja Republiku Srpsku u Savjetu ministara, da mi svi u Republici Srpskoj živimo taj 9. siječnja. Doživljavamo ga kao svoj dan i imamo namjeru da ga uvijek slavimo. Siguran sam da ćemo naći način da to bude u skladu sa zakonom i Ustavom i da ćemo to ubuduće raditi uz podršku svih potrebnih zakonskih instanci i da će to tako biti”, rekao je Crnadak.

On je istakao da što se tiče same odluke Ustavnog suda i referenduma, da to ne bi komentirao, jer to za njega stoji u drugom planu u odnosu na značaj Dana Republike Srpske.

Autor: Nezavisne novine
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});