fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Dokumentarac sa Sajma iz Mostara koji ostavlja bez daha – “Stankova deca”

Autor: Danijel Ivanković

MOSTAR - Poznati kamerman našeg portala Mili Marušić napravio je izvrstan dokumentarac u trajanju od 5 ipo minuta sa otvaranja 19. Sajma gospodarstva u Mostaru - "Mostar 2016.".

U tih pet ipo minuta možete vidjeti sve ono najzanimljivije što se tiče onih koji vedre i oblače na političkoj sceni “novokomponiranog” projekta “Zapadni Balkan”. Od dolaska “gospode” do pozdrava s domaćinima, ispijanja kavice, pa do obilaska kineskih, turskih, srpskih i ostalih štandova u dva sajamska paviljona.

Film je jednostavno nazvan “Stankova deca”, jer priča kaže kako je u jednom malom hercegovačkom mjestu između dvije ponosne općine (danas općine i grada) rođen jedan Stanko koji je opet jednog dana otišao u jedan veliki grad i tamo ostao do kraja života. Stanko je bio iznimno sposoban čovjek, koji je imao puno svoje djece, koja su djelovala i još uvijek s više ili manje uspjeha djeluju na terenu.

Sajammostar13042016 9

Bili su razvrstani u različitim partijama i u različitim državama, te po potrebi putem medija jedni druge napadali, a opet sve po naputku iz kuće “Velikog Tate”. I znale su sve to široke narodne mase, no ljudi su jednostavno živjeli u nekom strahu, zapravo sve većem strahu i nisu se usudili javno govoriti o onome što su znali i vidjeli.

Povremeno su pojedinci upozoravali na jednu takvu opasnost, no ostajali su nekako na vjetrometini i time samo svoju životnu situaciju otežavali, međutim znali su očigledno kako na taj način propagiraju istinske vrijednosti ukazujući na stvarne opasnosti.

“Veliki Tata” je postao toliko nezgodan da je jednoga dana okrenuo i leđa “Velikom Bratu” koji ga je stvorio i koji je narod, u zemlji u koju je “Veliki Tata” otišao živjeti, smatrao svojim velikim “drugarom”, no okrenuli su leđa “Velikom Bratu”, a kada su ovi to spoznali bilo je kasno, jer “Žuti mravi” su već zagospodarili projektom “Velikog Brata” što ga zovu “Zapadni Balkan”.

Stanko, odnosno “Veliki Tata” je slavodobitno trljao ruke, pa mu nisu toliko teško padali ni sve veći problemi sa vidom budući da je smatrao kako je svoju djecu izveo na “pravi put”. Hoće li “Stankova deca” imati moć vladanja poput “Velikog Tate” i u godinama kada ne bude “Velikog Tate” teško je reći, no mi smo uvjerenja kako će se njihovo “carstvo” puno prije “uništiti” nego što oni sada to mogu i zamisliti. Samo je Božje carstvo vječno, a koliko to shvaćaju “Stankova deca”, “Veliki Tata” i “Veliki Brat” nije ni bitno. Koliko to shvaćaju “Žuti mravi” još je manje bitno, jer njihovo vrijeme tek dolazi. I moglo bi potrajati. Nažalost.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});