fbpx
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Kako su portal Dnevno.ba i načelnik Posušja Branko Bago vidjeli otvaranje Sajma u Mostaru?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Zanimljivo je i ove godine bilo na otvaranju Sajma gospodarstva u Mostaru. Možda čak i više nego prethodnih godina. Podsjetimo, Kina je zemlja partner, međutim nekako su ih u drugi plan potisnuli srpski političari, što dođoše s jedne, a što s druge strane hladne vode Drine. Ovih je dana dosta hladna i voda Neretva, međutim dojam je kako su se srpski političari itekako toplo osjećali u našem Mostaru, u ugodnom društvu svojih domaćina dr. Dragana Čovića, Nevenka Hercega, Borjane Krišto, Dalfine Bošnjak (gradonačelnik Ljubo Bešlić ovom je prilikom ipak bio malo potisnut u drugi plan).

Posebno zanimljivo bilo je načelniku općine Posušje Branku Bagi, koji se poput mnogih drugih nije mogao načuditi čudima moderne kineske tehnologije. Milorad Dodik je svečano otvorio sajam kao jedini od trojice članova Predsjedništva BiH što se pojaviše u Mostaru.

Od bošnjačke političke elite gotovo ni traga ni glasa. Na mezu i uštipke navratio je jedino Fahrudin Radončić, koji je bio smješten dosta blizu Dodika i Čovića, no njega Bošnjaci ionako najmanje smatraju svojim, baš kao što i Hrvati najmanje svojima smatraju neke “multietničare” koji ih danas predstavljaju, premda je pravo pitanje kolika je stvarno razlika između hrvatski legitimnih i nelegitimnih predstavnika?

Možda da je upitati Aleksandra Vučića?

Ili pak gospodina Branka Bagu? Ipak je on ovom prilikom imao najbolji pogled na sveukupnu situaciju.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI