fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: MOST BiH – Pokret koji prerasta u jednu drugačiju političku stranku!

Autor: Danijel Ivanković

MOSTAR - Proteklih dana smo javnost izvjestili o mostarskoj premijeri dokumentarnog filma "Makedonac", a glavni protagonist istoga Amir Reko, nakon samog predstavljanja pred okupljenima je predstavio MOST BiH, populistički pokret koji će težiti pomirenju među narodima i građanima Bosne i Hercegovine, inzistiranju na istini i ozdravljenju posrnulog društva.

“Bez obzira kakve rane nosimo danas smo jedni prema drugima puni mržnje. Besperspektivnost razara naše sveukupno religijsko i nacionalno biće, nismo povratili međusobno povjerenje i nismo osudili vlastite zločince. Kao čovjek, oficir iz proteklog rata, te kao roditelj ne mogu se pomiriti s današnjom situacijom, pa se uistinu želim osloboditi tih okova. Želim da naši mladi uče o prošlosti, ali i da praštaju i sanjaju bolju i sretniju budućnost. Stoga i službeno najavljujem formiranje pokreta MOST BiH, uvjeren da je upravo ovo trenutak da se okrene nova stranica, koja će nas dovesti u bolje stanje gdje se mladi neće iseljavati nego će ovdje ostajati i vidjeti svoju budućnost” – kazao je Amir Reko.

Na upit hoće li pokret prerasti u političku stranku Reko je kazao sljedeće:

“Ovaj pokret jeste politička inicijativa i želja mi je da bude obuhvaćen u cijeloj BiH. Poslije Mostara idemo u Banja Luku s predstavljanjem filma ‘Makedonac’, kao i predstavljanjem samog pokreta, zatim u Sarajevo, pa Međugorje, Trebinje, Foču, Goražde i Višegrad. Ne mogu reći hoćemo li uspjeti, ali ćemo svakako pokušati. Doći ću i u Višegrad. Znam da će tamo biti i jedan dio četnika, ali želim doći i sa svima razgovarati, pa i njima”.

Dakle, kako ističe Reko on vjeruje kako je vrijeme da se Bosna i Hercegovina i njeni narodi i građani oslobode etnonacionalne torture, mržnje i međusobnog optuživanja i zajedno zakorače naprijed.

“Prebacivanje loptice iz jednog u drugo dvorište samo izaziva kontrareakciju i inat. Političkim elitama sada to odgovara, jer svi igraju na tu kartu i njima je lijepo, bogate se i rade što hoće. U Danskoj sam živio 17 godina, tamo imam tvornicu i sa Dancima sam naučio kako funkcioniraju biznis i socijalno blagostanje. Vratio sam se ovdje i pet godina sam imao problema sa samim sobom. Ovdje je toliko problema koje ljudi namjerno neće da riješe. Ovdje je jedan opći cirkus i naravno da mi je teško zbog svega toga. Ovaj pokret će zato biti nešto revolucionarno, jer želimo vratiti povjerenje, a posebno važna bit će nam podrška neovisnih medija kojih na svu sreću još ima. Svjestan sam da će biti i napada, ali bez obzira na sve uvjeren sam da ovo može biti jedna prava priča. Vjerujem u ljubav, neću i ne smijem vjerovati u mržnju” – poručio je na kraju ovog izlaganja Amir Reko, pokretač političkog pokreta MOST BiH.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});