fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Vučić o napadu u Moskvi: ‘Svakim danom smo sve bliže svjetskom sukobu’

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji “Prva tema”, gdje je govorio o najvažnijim pitanjima za građane Srbije.

Vučić je priopćio da je sazvana sjednica za nacionalnu sigurnost, ne samo zbog terorističkog napada u Moskvi.

– Želim građanima Rusije i rukovodstvu izraziti najiskreniju sućut, u nadi da će teroristi privesti poznaniju prava – rekao je on.

On ističe da je 7. ožujka američko veleposlanstvo pozvalo građane da ne idu u shopping centre u Moskvi.

– To su poslije uradile i neka druga veleposlanstva. Što znači da su njihove službe presrele određene razgovore, i znale su da će se to dogoditi. U svakom slučaju tragičan događaj, koji ima nesagledive posljedice. Neki će reći da su to islamisti, neki će reći Kijev. Neki će čak reći i da je Moskva to uradila. Ipak, nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini, približavanje općem ratu – kazao je Vučić.

Foto: Fena

‘Svakim danom bliže svjetskom sukobu’

Kaže da su se mnogi smijali, a da smo svakog dana sve bliži svjetskom sukobu.

– Postoji jedna velesila koja nije Amerika čiji je to način djelovanja. Ovo oko terorističkih napada ćemo vidjeti što će priopćiti Bortnjikov. Ne znači ništa ako su teroristi iz Ingušetije ili Dagestana, pa čak ni iz Ukrajine, već tko je organizator – kazao je predsjednik Srbije.

Ističe i da su slike iz Moskve jezive, i dodaje da neće da glumi analitičara.

– Mi jesmo jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. Važno je da mi poduzmemo sve moguće mjere, iako nikada ne možete znati što se i gdje može dogoditi. Sutra ćemo reći policiji da shoping centre i stadione dodatno osiguraju, sva mjesta gdje ima veliki broj ljudi. Da mi sačuvamo naše stanovništvo, da se pripremimo za to – rekao je Vučić.

On kaže da je gledao utakmicu sa Rusijom, i kaže da je nedopustivo da ljudi ulaze na teren.

– Jučer sam već vidio određene propuste, i siguran sam da će Putin pronaći i krivce, ali i dodatno pojačati rad sigurnosnih službi – ističe Vučić.

Rusija dodala LGBT pokret na popis terorističkih organizacija

Vučić je rekao da će se raditi na apsolutnoj zaštiti sigurnosti u Srbiji, i da će na tome raditi sve agencije.

– Predlagat ćemo i neke nove zakone. Pošto je sada postalo moderno, mediji se bore za klikove, ali vidite da postoji neki trend porasta napada nožem. Posebno kod korisnika narkotika, i značajno ćemo povećati krivične kazne za one koje uhvatimo s hladnim oružjem bilo gdje. Idemo u narodnu skupštinu s tim prijedlogom. Hoćemo da Beograd bude jedan od tri najsigurnija grada – rekao je Vučić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});