fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Dnevno.hr

ZAVRŠILI PROSVJEDI! Građani diljem Hrvatske pružili podršku Mireli Čavajdi. Traži se ostavka Beroša

Autor: Dnevno.ba

U 18 sati diljem Hrvatske počeo je prosvjed pod nazivom “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!” u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i i svim ženama kojima je u Hrvatskoj uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Prosvjed je počeo u 18 sati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića te u Puli, Rijeci, Sisku, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli. Prosvjednu akciju organiziraju udruga RODA, CESI, Zaklada Solidarna, PaRiter, Građanke i građani Rijeke i Platforme za reproduktivna prava.

Prosvjed je okupio mnogobrojne građane, koji drže transparent s raznim porukama podrške Mireli Čavajdi, ali i kritikama prema institucijama. Prosvjednici su u više navrata tražili ostavku ministra zdravstva Vilija Beroša.

Foto: Dnevno.hr

“Vili, ostavka!” vikali su prosvjednici.

Aktivistica za ženska prava Sanja Sarnavka pročitala je u jednom trenutku okupljenima potresno pismo Mirele Čavajde.

“Hvala Mireli za njezinu hrabrost. Ali mi ovdje, a ima nas, nastavit ćemo borbu i nećemo dozvoliti da se više ni jednoj ženi dogodi Mirelina priča. Prisilit ćemo javno zdravstvo da poštuje žene”, rekla je, izazvavši ovacije okupljenih.

Prosvjedu se pridružila i pjevačica Severina Vučković, koja je i ranije podržala Mirelu Čavajdu. Došli su i pjevač Damir Urban, potpredsjednica Hrvatske vlade Anja Šimpraga, bivši ministar i saborski zastupnik Rajko Ostojić, kao i saborska zastupnica Dalija Orešković.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});