fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zbog izbora Gordane Tadić, izražavam sućut Avdi Avdiću, Dalidi Burzić, Draganu Mektiću i Vildani Selimbegović…

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je dana 23. 01. 2019. godine na sjednici imenovalo Gordanu Tadić za novu Glavnu tužiteljicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na mandat od 6 godina. Tadićeva je dvije i pol godine obnašala dužnost vršiteljice dužnosti Glavnog tužitelja BiH, nakon suspenzije i smjene Gorana Salihovića sa pozicije Glavnog državnog tužitelja.

Da se spriječi izbor Gordane Tadić za Glavnu tužiteljicu BiH, nije pomogao ni svojevrstan orkestrirano-huškački, ali naručeni sarajevski medijski linč u režiji Avde Avdića, Vildane Selimbegović, proselefističkih portala Faktora.ba, Slobodne Bosne, FTV-a…, a kojem je Tadićeva bila izložena proteklih godina, mjeseci i tjedana, niti političko – ideološki pritisci sa ultimativnim zahtjevima. Pa i pojedinih stranaka poput SDA, koja se otvoreno miješala u izbor Glavnog državnog tužitelja.

Nisu pomogle ni brojne podvale na račun Gordane Tadić, pa ni one u režiji „Zmaja od Šipova“, odnosno Dragana Mektića, tvrdeći još prije više od godinu dana, da je „Tužiteljstvo BiH kraj priče“, aludirajući na činjenicu, da je „Gordana Tadić kraj priče“.

Nisu pomogli ni Mektićevi vapijući pozivi, u kojima je isti još prije više od godinu dana pozivao „relevantne institucije, da smjene Gordanu Tadić“. Nisu pomogli ni Mektićevi, putem medija upućeni hvalospjevi na račun Dalide Burzić, da je „Dalida Burzić za njega jedini ozbiljni favorit za poziciju Glavnog tužitelja BiH“. Nisu pomogli ni Mektićevi pozivi na rušenje Suda i Tužiteljstva BiH, kada je još prije više od godinu dana izjavio, da „Tužiteljstvo BiH treba poravnati“.

Nisu pomogli ni Avdićevi ni Mektićevi napori, koji su se ogledali u brutalnoj, beskrupuloznoj medijskoj diskreditaciji Gordane Tadić, a u uzdizanju i hvaljenju Dalide Burzić. Nisu pomogli ni uoči imenovanja Glavnog državnog tužitelja, naručeni medijski tekstovi, koji su imali za cilj spriječiti ili omesti imenovanje i izbor Gordane Tadić za Glavnu državnu tužiteljicu.

Nisu pomogli ni napori, da u kasnim večernjim satima, Vahidin Šahinpašić u dogovoru sa njemu interesantno povezanim licima Draganom Mektićem, Dalidom Burzić i dr.,, od oštećenog Josipa Šimića-Đinđića iznuđuju lažan iskaz protiv v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić i potpredsjednika VSTV-a BiH Ružice Jukić, na način, da izjavi „kako Gordana Tadić, Ružica Jukić i Ćazim Hasanspahić stoje iza svega“ u namjeri, da diskreditiraju ili naštete ugledu najviših pravosudnih dužnosnica i dužnosnika, ili eventualno po iznuđenom lažnom iskazu hapšenjem svrgnu predstavnike najviše pravosudne i tužilačke vlasti u državi, pritom obećavajući oštećenom Josipu Šimiću-Đinđiću kontrauslugu u vidu mita, da „neće ići u zatvor, da će ga Vahidin Šahinpašić lično kući odvesti, samo da izjavi tako i gotovo“, a Josip Šimić nije pristao na ponuđeni protivpravni i protivzakoniti prijedlog.

Upravo je Avdo Avdić putem Žurnal magazina bio tu noć zadužen, u slučaju, da je Josip Šimić pristao, da da lažan iskaz po nagovoru Šahinpašić Vahidina, protiv Gordane Tadić, dakle, da putem Žurnal magazina oglasi „ekskluzivno priznanje“ Josipa Šimića protiv Gordane Tadić, a koji bi medijskim natpisima vodili do nesumnjivog svrgavanja Gordane Tadić tada sa pozicije v. d. Glavne državne tužiteljice.

Da je ovo točno pokazuje i Mektićev ishitreni nastup u noći 05. 09. 2017. godine, koji je održan samo dva sata nakon uhićenja Josipa Šimića, kada Mektić izjavi: „Nije nama bitan Šimić, već njegovi nalogodavci“, a ‘ko su nalogodavci Josipa Šimića – prema tvrdnjama Dragana Mektića – to su: Ružica Jukić i Gordana Tadić, što naravno nije istina. Pa je slijedom iz ovoga vidljivo, da je tu večer Gordana Tadić meta bila, a ne Josip Šimić, što je istragom Tužiteljstva BiH i utvrđeno.

Nisu pomogle ni niskočitane kolumne Vildane Selimbegović pod naslovom, „Kako Gordana Tadić zaslužuje novi mandat, ali u zatvoru“. Koje li ironije, da se sjeti napisati takav naslov, ali nije Selimegovićeva sjetila, da umjesto imena i prezimena Gordane Tadić, umetne ime i prezime Dalide Burzić, kako sa pravom i dolikuje.

Imajući u vidu prethodno navedeno, duboko potresenim bolom, javljam Avdi Avdiću, Vildani Selimbegović, Draganu Mektiću, Dalidi Burzić, Žurnal magazinu, Slobodnoj Bosni, Faktoru.ba, Oslobođenju, Federalnoj televiziji i drugim stranačkim i paramunafičkim službama i medija,
Da je:

Gordana Tadić, dosadašnji vršitelj dužnosti Glavnog tužitelja BiH, Odlukom VSTV-a BiH, godine Gospodnje 2019. godine, 23. siječnja, ustoličena i krunisana za Glavnu državnu tužiteljicu Bosne i Hercegovine.

Posebna sućut i suosjećanje ide paradržavnim munafičkim obavještajnim službama bliskih SDA stranci, kao i dijelu Državne agencije za istrage i zaštitu, jer više nemaju „izvršnu iglu i alate“ za montiranje optužnica politički nepodobnim ljudima.

Posebna sućut ide i novinaru Žurnal magazina Avdi Avdiću dokazanom i stažiranom rušitelju svih do sada Glavni tužitelja BiH, kao što je negda svojim medijskim natpisima srušio Milorada Barašina i Gorana Salihovića s pozicije Glavnog tužitelja BiH, ovoga puta se mora priznati, da istim metodama i spin medijskim natpisima nije uspio ni naštetiti, a kamoli srušiti ili opstruirati Gordanu Tadić za izbor i imenovanje iste na poziciju Glavne državne tužiteljice.

Posebna sućut ide i Dalidi Burzić, glavnoj kantonalnoj tužiteljici, propaloj favoritkinji za poziciju Glavnog tužitelja BiH, a koja je na poseban način gajila animozitet prema Gordani Tadić.

Jer čovjek snuje, ali Bog određuje…

Ipak Tadićeva ne smije zaboraviti, da je sve gore opisano od strane imenovanih aktera u režiji paradržavnih služba bila samo predigra, a igra tek počinje, a pobijedt će onaj, ‘ko pametno odigra, jer mnogi jašu u rat, no ne i u pobjedu…

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});