fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Dobre vile” pronosale Širokobriježane do osvajanja Kupa BiH!

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Kažu kako sreća prati hrabre, a večeras je u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH definitivno bila na strani Širokog Brijega, premda nismo sigurni da su igrači ovog kluba zaslužili tu dozu sreće, ne samo u ovoj utakmici nego općenito gledajući kroz cijelu sezonu. Na kraju su boljim izvođenjem jedanaesteraca ipak došli do trofeja, a samim time i plasmana u Europu.

Sarajevo je na punoj Pecari u regularnih 90 minuta slavilo pobjedu 1:0 golom Amera Bekića iz kaznenog udarca u 65. minuti i tako sustiglo zaostatak iz prvog dvoboja, iako je po viđenom u ovih 90 minuta zaslužilo i uvjerljiviji trijumf.

Pri izvođenju jedanaesteraca vratar gostiju Pavlović u prvoj seriji zaustavlja šut Krstanovića, ali potom kod gostiju i Husejinović i Rustemović promašuju okvir gola i Široki Brijeg rezultatom 4:2 dolazi do pobjede i osvajanja titule, svoje treće u ovom natjecanju.

Prva prijetnja na utakmici zbila se u 4. minuti kada Bralić nakon ubačaja iz kuta glavom šutira pored gostujućeg gola. Prvi udarac u okvir gola bilježimo u 9. minuti kada Lončar gađa ravno u Pavlovića, a minutu kasnije imamo i prvu sumnjivu situaciju kada gosti traže najstrožu kaznu zbog prekršaja Zlomislića nad Crnkićem u situaciji kada je ovaj bio u dobroj poziciji da uputi šut ka protivničkom golu. Jakupović se nije oglasio, pa ni gostujući prosvjedi nisu urodili plodom.

Lončar je u 17. minuti izgubio loptu na sredini terena, a Hebibović se sjurio po desnoj strani i potom nesebično poslužio Crnkića koji sa 7-8 metara promašuje doslovno prazan gol. U 21. minuti odličan volej Sarića s gotovo 30 metara udaljenosti, ali Bilobrk je dobro postavljen pa hvata loptu.

Zlomislić u 29. minuti zbog prekršaja nad Hebibovićem postaje prvi igrač s javnom opomenom. Minutu kasnije gosti nakon jednog prekida pogađaju vratnicu, potom postižu i gol, no suci zbog zaleđa opravdano poništavaju zgoditak tako da od vodstva Sarajeva nema ništa.

Gosti su u 40. minuti imali novu odličnu šansu, međutim Bilobrk je izvrsnom intervencijom zaustavio Hebibovićev volej s udaljenosti od svega kojih 10-tak metara od njegovog gola.

Sarajevo je prvo prijetilo i u nastavku, ali Ivetić glavom šutira pored gola. Potom u 54. minuti napokon jedna ozbiljnija prijetnja Širokobriježana kada Čabraja pokušava glavom, ali lopta odlazi tik pored same vratnice Pavlovićevog gola.

Jakupović je u drugom poluvremenu ipak dosudio penal, a nakon prekršaja Bralića nad Mihojevićem. Amer Bekić je sigurno izveo najstrožu kaznu i doveo goste do zasluženog vodstva od 1:0, a samim time “bordo” momčad je anulirala zaostatak iz prvog dvoboja sa Širokobriježanima.

Do kraja kao da je i jednima i drugima nedostajalo hrabrosti za nešto više rizika, pa je ostalo tih 0:1 i tako se došlo do izvođenja jedanaesteraca.

ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja: 6.000. Uzvratna utakmica finala Kupa BiH: Široki Brijeg – Sarajevo: 0:1 (0:0). Ukupno: 1:1, jedanaesterci: 4:2. Sudac: Edin Jakupović (Bihać). Strijelac: 0:1 Am. Bekić (65-11m). Žuti kartoni: Zlomislić, Lončar, Bralić, Ćorić (Široki Brijeg), a Ivetić (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk , Bralić, Pandža, Barišić, Marković, Zlomislić (od 80. Kožul), Lončar, Ćorluka (od 90. Ivanković), Čabraja, Wagner (od 66. Ćorić), Krstanović. Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

SARAJEVO: Pavlović, Hebibović (od 87. Ahmetović), Mihojević, Hodžić, Duljević, Novaković, Sarić, Al. Bekić, Ivetić (od 90. Rustemović), Am. Bekić, Crnkić (od 90. Husejinović). Šef stručnog stožera: Senad Repuh.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});