fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Elf pokazao snagu u osmini finala

Autor: ScSport.ba

LILLE - Reprezentacija Njemačke peti je četvrtfinalista ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Francuskoj budući da su u osmini finala savladali Slovačku rezultatom 3:0.

Njemačka je već u sedmoj minuti utakmice imala odličnu šansu, ali je šut Khedire sjajno branio Kozacik da bi već u sljedećem napadu Kroos izveo korner, a lopta “pala” na volej Boatengu koji je sjajnim golom doveo Švabe u vodstvo.

Pet minuta poslije Szymon Marciniak je svirao prekršaj Škrtela na Gomezu u kaznenom prostoru, a loptu u ruke je uzeo Mesut Ozil. Ipak, nogometašu Arsenala je golman Slovačke, Mateus Kozacik obranio jedanaesterac, te zadržao nadu za Slovačku. Novu šansu za Pancere smo vidjeli u 24. minuti utakmice kada je Mesut Ozil bio u sjajnoj prilici, ali je njegov šut otišao pored gola Kozacika.

Slovaci prvi put prijete u 41. minuti utakmice kada je Kucka dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao glavom, ali mu je Manuel Neuer sjajno obranio udarac. Već u sljedećem napadu, Elf je kaznio ovaj promašaj Kucke budući da je Mario Gomez pogodio nakon asistencije Juliana Draxlera za rezultat prvog dijela.

Na prvu šansu u nastavku se čekalo do 63. minute, a to je ujedno bio i novi pogodak za Pancere. Poslije jednog kornera, Hummels je prebacio loptu do Draxlera koji majstorskim udarcem iz voleja pogađa mrežu Kozačika za treći pogodak Švaba. Pet minuta poslije pokušao je i Durica, ali promjene rezultata nije bilo.

To je ujedno bila i posljednja prilika na utakmici, te je Njemačka ostvarila plasman u četvrtfinale gdje ih čeka bolji iz dvoboja Italija-Španjolske koji je na rasporedu sutra.

Njemačka-Slovačka 3:0 (2:0) (Boateng 8′, Gomez 43′, Draxler 63′)

Stadion: Pierre Mauroy; Gledatelja: 49822; Sudac: Szymon Marciniak (POL); Žuti kartoni:Kimmich, Hummels (Njemačka); Škrtel, Kucka (Slovačka)

Njemačka: Neuer, Hector, Hummels, Khedira (od 76. Schweinsteiger), Ozil, Draxler (od 72. Podolski), Muller, Boateng (od 72. Howedes), Kroos, Kimmich, Gomez.

Slovačka: Kozačik, Pekarik, Škrtel, Durica, Gyomber (od 83. Salata), Weiss (od 46. Greguš), Hrošovsy, Škriniar, Hamšik, Kucka, Duriš (od 64. Šestak).

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});