fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nakon SIPA-e, u KSBiH upala i Financijska policija

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Hrvatskoj se okupila juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali samo rijetki znaju da su pripreme selekcije od koje očekujemo da se na predstojećem prvenstvu u Turskoj bori za europsku medalju, bile pod velikim znakom pitanja!

Razlog je, naravno, kaotična financijska situacija, odnosno činjenica da je novo rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH zatrpano sudskim presudama zbog dugovanja napravljenih u mandatu njihovih prethodnika.

Blokada računa

Kako nam je još ranije potvrdio aktualni generalni tajnik Dubravko Barbarić, od travnja, kada je stupio na dužnost nakon ostavke Haruna Mahmutovića, pa do danas, na njegov stol stiglo je pet izvršnih sudskih presuda i blokada računa.

Posljednji u nizu udaraca stigao je prije nekoliko dana, u vidu blokade računa zbog tužbe iz 2006. godine u vrijednosti od približno 130.000 KM.

Tako se Barbarić suočio s opcijom ili da iz prazne kase KSBiH “plaća” dugovanja od po nekoliko stotina tisuća maraka ili da otkazuje učešće reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni!

Srećom po bh. košarku, juniori će, baš kao i nedavno ženska reprezentacija, imati sve što je potrebno za nastup na EP-u u Samsunu, ali samo zahvaljujući činjenici da je Barbarić vlastitim novcem odlučio financirati dio reprezentativnih aktivnosti.

– To je tačno, ali sada nije vrijeme da se priča o toj temi, kao ni o ijednoj drugoj u vezi s financijskim poslovanjem Košarkaškog saveza, odnosno o svemu što se radilo u prethodnom periodu – kaže Barbarić.

Nemar i kriminal

Nedavno je Barbarić izjavio da je situacija u KSBiH “posljedica nemara i kriminala iz prethodnog perioda”. Da se nešto definitivno kuha, govori i informacija da je uvid u poslovanje Saveza zatražila i Financijska policija.

Kako smo saznali, pripadnici Financijske policije boravili su u KSBiH i interesirali se za poslovanje u posljednjih sedam godina, odnosno od 2009., te su zatražili dokumentaciju koja će, vjerojatno, biti predmet vještačenja.

Podsjetimo, Barbarić je još ljetos otkrio da Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), prema nalogu Tužiteljstva BiH, provodi istražne radnje o radu njegovog prethodnika.

Angažiranje Financijske policije moglo bi se protumačiti kao nastavak istrage, piše Dnevni avaz.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});