fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIKOVA REPUBLIKA „EKSTREMISTAN“: Crni labud je nemilosrdan, uništava sve…

Autor: Slobodan Vasković / Slobodna Bosna

Opozicija je, bar tako djeluje, napokon shvatila: "Ekstremistan" je mjesto u kojem živimo; "Crni labud" uništava sve; Jedini način da se to spriječi je jasan, čvrst, tvrd, nemilosrdan... odgovor!

I razumijevanje da ništa, ali baš ništa, nije onako kao što to generatori “Crnog Labuda” žele predstaviti; Sve to ne vrijedi ništa, jer ništa od toga nije istina.

Pitanje – slijedi li Nasilje je besmisleno; Nasilje traje već jedanaest godina, najvidljivije je u parlamentu, koji je zgažen. Kao i sve ostale institucije.

Zgaženi su u parlamentu i predstavnici Opozicije, ali i Režima; Ovi prvi su, djeluje, počeli razumijevati da će Nasilje biti nastavljeno, a oni poništeni kao ličnosti, povijesni odgovorni za posljedice koje je uzrokovao “Crni labud”.

Ako su zaista razumjeli i zato tijelima (relativno nasilno) prekinuli zasjedanje parlamenta, možda ima nade; Ako je sve jednokratna parada frustracija godinama maltretiranih, progonjenih, ponižavanih, gaženih, u pojam ubijenih…, onda bolje da nije ni počinjano, jer će razočarenje, ako Opozicija odstupi, biti najveći njihov poraz do sada.

Ali, strpljenja; Možda se ipak (o)kreće!

Autor: Slobodan Vasković / Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});