fbpx

DR. MILJENKO LUGONJA: Nećemo gledati kako se FBiH pretvara u bošnjački entitet!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Polazeći od činjenice kako se u FBiH institucionalno provodi majorizacija nad Hrvatima koja u potpunosti želi uspostaviti politički sistem bez ustavnopravne zaštite hrvatskog naroda u BiH kao konstitutivnog i suverenog naroda, želimo jasno i glasno poručiti predstavnicima bošnjačke političke elite kako nećemo pristati i mirno gledati kako se Federacija BiH pretvara u bošnjački nacionalni entitet.

Rezolucija Federalnog Parlamenta bez hrvatskih zastupnika o osudi incijative za federalizacijom države i kampanja Jasmina Imamovića gradonačelnika Tuzle za ukidanje županija nisu u funkciji izgradnje političkog sustava u FBiH, gdje bi konstitutivni narodi bili ravnopravni i imali institucionalnu zaštitu svojih kolektivnih prava koje su zagarantirane Međunarodnim ugovorima ali i povijesnim, kulturnim i etničkim pravom hrvatskog naroda na BiH.

To nije pojava koja se događa u zadnje vrijeme, nego je stalna tendencija na svim nivoima od općina pa naviše koje proturaju bošnjačke stranke koje se žele prodati kao multietničke (SDP) ali i sve druge bošnjačke stranke ako je u pitanju bilo kakva incijativa na štetu hrvatskog naroda.

Tko Vam daje pravo da ne poštujete odluke Ustavnog suda, niti rezolucije Vijeća Europe o federalizaciji BiH, je li to hoćete javno pokazati kako u FBiH možete raditi što Vas je volja i kako možete nezakonito provoditi bošnjačku politiku, je li to jasno pokazujete kako vam ništa ne znači put ka Europi i prisiljavate nas o donošenju bitnih odluka koje će se ticati samo hrvatskog naroda u BiH.

Nama je jasno kako se iza prosperiteta i ekonomskog napretka kriju sasvim druge namjere, stoga Vam želimo poručiti kako BiH i FBiH postoje 25 godina od referenduma na kojem ju je potvrdio i hrvatski narod i nemojte nam prodavati tezu o domaćinima i došljacima u BiH.

Ova država može napredovati pod samo jednim uvjetom a to je da su zadovoljni njeni konstitutivni narodi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci ali i ostali građani.

Napredak ove države želimo više od Vas jer smo mi Hrvati već građani Europske unije koja danas predstavlja ideal zaštite kolektivnih i pojedinačnih prava naroda što je preduvjet za svekoliki ekonomski i kulturni prosperitet, navodi se u priopćenju Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ-HB, a koje potpisuje Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI