fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ivanić pojasnio zbog čega je pozvan na saslušanje u Tužiteljstvu BiH

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - U Tužiteljstvu BiH u Sarajevu završeno je saslušanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića stigao je u povodu referenduma o danu RS, koji je Ustavni sud BiH proglasio nezakonitim.

On se u Tužiteljstvu kratko zadržao, a njegovo saslušanje trajalo je oko 20-ak minuta.

Ranije su u predmetu o organiziranju referenduma o danu RS koji je Ustavni sud BiH zabranio saslušani predsjednik RS Milorad Dodik te drugi visoki dužnosnici manjeg bh. entiteta.

Ranije je bilo najava da će Ivanić najvjerovatnije biti saslušan i na okolnosti angažiranja Oružanih snaga BiH tokom obilježavanja 9. siječnja.

Ivanić je kazao novinarima nakon saslušanja da ne želi komentirati rad Tužiteljstva, ali je pojasnio i zbog čega je pozvan.

– Reći ću da sam pozvan da dam u svojstvu osumnjičenog komentar jedne političke izjave. Smatrao sam da političku izjavu ne treba da komentiram jer sam osumnjičen u svojstvu pomagača. Ja političke izjave smatram političkim izjavama i zato nisam iznosio nikakvu obranu – rekao je Ivanić.

No, on nije pojasnio o čemu se točno radi jer, kako je kazao, ne želi da govori o detaljima istrage.

Na pitanje, što misli o procesu saslušavanja u vezi održavanje referenduma o danu RS, Ivanić je kazao da ima svoj stav ali da ge ne želi komentirati.

– Ne želim ništa komentirati, dok ne vidim ishod istrage. Treba poštovati pravosuđe i to sam uvijek činio – rekao je Ivanić.

Odgovorio je i novinarsku konstataciju da mu ovo nije prvi put da je u pravosudnim institucijama.

– Ja sam poštovao identitet pravosuđa, imam iskustvo i siguran sam u sebe, znam šta radim – istakao je Ivanić.

Na pitanje što misli o krivičnoj prijavi koja se odnosi na angažiranje pripadnika OSBiH 9. siječnja u Banja Luci, Ivanić je rekao:

– Vidjet ćemo o tome kada se ponovo bude sreli vjerojatno na ovom mjestu, jer očito je da jedan dio ljudi ovdje u politici smatra da preko suda treba da nas disciplinira. Ja ću svoje stavove iznositi kako mislim da ih treba iznositi.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});