fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U KPZ Zenica sve spremno za doček Fahrudina Radončića, bit će smješten u rotirajućoj ćeliji!

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Kako se približava datum izricanja presude optuženim u aferi "Lutka", prvoosumnjičenom Fahrudinu Radončiću, te Bakiru Dautbašiću, Biseri Šahman i Zijadu Hadžijahiću, ubrzavaju se pripreme za njihov doček u Kazneno-popravnom zavodu " Zenica".

“Nismo željeli da nas presuda Suda BiH dočeka nespremne, pa su pripreme za doček naših budućih uglednih gostiju, počele prije nekoliko mjeseci”, kazao je za “Frljoku” sugovornik iz Uprave ovog zatvora koji nije htio otkriti svoje ime, kao ni stranačku pripadnost, iako ga je na tu dužnost imenovao Savez za bolju budućnost.

Odbijajući da otkrije detalje, on je potvrdio informacije da se za prvooptuženog Fahrudina gradi specijalna ćelija koja će se rotirati.

“Pa ne bih rekao da gradimo sasvim novu ćeliju, riječ je o adaptaciji stare, prilično devastirane ćelije, poznatije kao ‘šešeljovka’.

Istina je da će se ona rotirati, brzinom od dva okretaja u minuti. Upravo se izvode posljednji radovi, instaliramo mehaničke sklopove sa nehrđajućim kuglagerima, koje će pokretati zatvorenici koji su osuđeni na dvadeset i više godina.

Bit će to sasvim sigurno najmodernija zatvorska ćelija u Legiji, pardon, regiji”, kazao nam je upravnik.

Dodao je da, iako su rokovi za završetak radova bili na dan kada presuda bude pravomoćna, Radončića i kolege ukusno namješteni i moderno opremljeni smještajni kapaciteti u Zenici čekaju odmah nakon prvostepene presude.

Zatvorenici s kojima smo razgovarali tokom redovne šetnje, kratko su rekli da se raduju dolasku uglednog gosta. “Prihvatit ćemo ga kao jednog od nas”, kazao je A.B., koji izdržava kaznu zbog ratnog zločina u Podrinju.

“Frljoka” saznaje da će odmah nakon uobičajenih procedura oko prijema i smještaja, Fahrudin Radončić preuzeti dužnost urednika zatvorskih zidnih novina “Sloboda” .

“To je sasvim u skladu sa njegovom stručnom spremom i profesionalnim afinitetima”, pojasnili su nam u Upravi KP “Zenica”.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});