fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Glavna disciplinska tužiteljica Alena Kurspahić kaže da nema veze sa SDA, SBB i SNSD-om!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Gošća emisije Interview20 ovog petka je novoimenovana glavna disciplinska tužiteljica VSTV Alena Kurspahić.

Riječ je o ekskluzivnom izdanju emisije INTERVIEW20 jer je ovo prvo obraćanje javnosti i prvi intervju od preuzimanja dužnosti glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić!

Urednica Sanela Prašović Gadžo s tužiteljicom Kurspahić razgovara o radu Ureda disciplinskog tužitelja, disciplinskim postupcima koje provode protiv tužitelja i sudaca, kako joj je sjediti nasuprot kolega, koliko je hrabrosti bilo potrebno da pokrene disciplinski postupak protiv glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića.

Kurspahić objašnjava, da osim što nositelji pravosudnih funkcija odgovaraju disciplinski, oni mogu ako za to postoji osnov, odgovarati i krivično.

U emisiji govorimo i o prijavama protiv tužitelja Dubravka Čampare, bivše predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso, te o mnogim drugim.

U Interview20 govorimo i o tome zašto se dešava da tužitelji i suci ponavljaju disciplinske prekršaje te da li bi u takvim slučajevima trebalo pooštriti sankcije.

Glavna disciplinska tužiteljica komentira i nedavne medisjke natpise da je na ovu poziciju došla zahvaljujući političkim utjecajima SDA, SBB-a ili pak SNSD-a, te kaže da je njen jedini prijatelj u poslu koji radi zakon!

Vašoj pažnji preporučujemo ovo izdanje emisije Interview20. Interview20 gledate u petak u 21.15 sati na BHT1.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});