fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZVIZDIĆ OBJASNIO FERGUSONU: Okončali smo najsloženiji korak!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwarda Fergusona.

Razgovaralo se o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine u svijetlu predstojećeg Samita lidera šest zapadnobalkanskih zemalja, koji se u okviru Berlinskog procesa održava početkom srpnja ove godine u Londonu, gdje će glavne teme biti ekonomska stabilnost, povezanost zemalja u regiji i daljnji razvoj prometne infrastrukture.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina okončala najsloženiji korak na svom europskom putu izradom Odgovora na Upitnik EK, te da se sada čeka reakcija Bruxellesa u vidu dodatnih pitanja. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena i NATO integracijama i izrazio nadu da će zemlje članice prepoznati napredak u knjiženju vojne imovine i aktivirati Akcijski plan za članstvo (MAP) za našu zemlju.

Ambasador Ferguson je istaknuo da će Velika Britanija nastaviti pružati punu podršku euroatlantskim integracijama BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da će Vijeće ministara BiH uvijek biti nositelj pozitivnih procesa u zemlji i regiji i nastaviti s reformskim procesima, koji su neizostavan dio europskih integracija i ekonomskog razvoja, a koji će u konačnici dovesti do boljeg životnog standarda za građane naše zemlje, priopćeno je iz Ureda Predsjedavajućeg dr. Denisa Zvizdića.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});