fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Za stepenicu više: Land Rover predstavio novi Discovery, napredniji i luksuzniji

Autor: dnevno.ba

Novi Discovery objedinjuje izvanredan iskorak dizajna i svestranu i pametno oblikovanu unutrašnjost koja utjelovljuje duh obiteljske pustolovine koja je odlika Land Roverovih vrhunskih obiteljskih SUV-ova već više od 30 godina.

Odlikujući se najnovijom generacijom snažnih i učinkovitih šesterocilindarskih benzinskih i dizelskih motora Ingenium, naprednim sustavom za informiranje i zabavu Pivi Pro te vrhunskom udobnošću i praktičnošću, novi Discovery ostaje jedan od najsposobnijih, najpovezanijih i najsvestranijih premium SUV-ova sa sedam sjedala na svijetu.

Ključne osobine DNK Discoveryja su – uključujući školjkasti poklopac motora, stepenasti krov i vrlo vidljivi stražnji stup – i dalje ovdje, ali novi Discovery pruža odvažan iskorak vanjskog izgleda koji odaje dodatno samopouzdanje na cesti.

Preoblikovani prednji branik se odlikuje širim pojasom u boji karoserije, dok novi bočni otvori za zrak zajedno daju snažan pečat dojmljivosti i dinamičkog izgleda. Straga, novi Discovery se odlikuje novim LED svjetlima vrlo upečatljivog izgleda, koja su spojena cijelom širinom stražnjeg kraja vozila novom pločom sjajne crne boje. Nastavljajući Land Roverovu dizajnersku filozofiju redukcije, ova ploča nosi znameniti natpis Discovery, pružajući tako čišći izgled stražnjeg kraja.

U unutrašnjosti, novi Discovery uživa unapređenja kroz raspored sedam sjedala pune veličine, s prostranom kabinom koja sadrži Land Roverov pionirski infotainment sustav Pivi Pro. U potpuno preoblikovanoj središnjoj konzoli se nalazi HD dodirni zaslon od 11,4“ koji pruža brzo i intuitivno sučelje.

Povrh toga, vozači imaju mogućnost odabira virtualnog zaslona (Head-Up Display) u boji postavljajući tako podatke o vožnji u velikoj rezoluciji izravno u vidno polje vozača i uklanjajući potrebu skretanja pogleda s ceste. Integracija pametnog telefona je isto tako jednostavna, zahvaljujući aplikaciji Apple CarPlay i Android Auto.

Novi Discovery predstavlja trio novi rednih šesterocilindarskih benzinskih i dizelskih motora Ingenium, koji se odlikuju tehnologijom blagog hibrida (Mild Hybrid Electric Vehicle – MHEV) od 48 V koja poboljšava učinkovitost, performanse i donosi miran rad.

Cijela paleta motora novog Discoveryja:

P300: 300 KS (221 kW), 2,0-litarski, četverocilindarski benzinski motor s MHEV, 400 Nm okretnog momenta
P360: 360 KS (265kW), 3,0-litarski, šesterocilindarski benzinski motor s MHEV, 500 Nm okretnog momenta
D250: 249 KS (183 kW), 3,0-litarski, šesterocilindarski dizelski motor s MHEV, 570 Nm okretnog momenta
D300: 300 KS (221 kW), 3,0-litarski, šesterocilindarski dizelski motor s MHEV, 650 Nm okretnog momenta

Svi modeli novog Discoveryja sa šesterocilindarskim motorima Ingenium se odlikuju naprednim pogonskim sklopom koji optimizira raspodjelu okretnog momenta između prednje i stražnje osovine, koristeći niz senzora za raspodjelu momenta u skladu s okolnostima.

Discovery se ponosi i tehnologijom ClearSight Ground View, koja vozačima pruža pogled na skriveno tlo izravno ispred prednjeg kraja vozila putem središnjeg dodirnog zaslona i kombinacije prednjih kamera.

Novi Discovery na tržište stiže u prvom kvaratalu 2021.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});