Ova optička iluzija tvrdi da otkriva stvari o vašoj osobno...
KOLAČ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI OKUSOM! Svi će vas pitati za recept već nakon prvog zalogaja!
Ako ste se zaželjeli jednostanog, kremastog, voćnog kolač a za kojeg vam ne treba čitava vječnost da ga spravite, ovaj recept je idealan! Spoj mekane preukusne kreme od sira s kremom od višanja na finom mirisnom biskvitu će vas raspametiti! Šteta bi bila ne probati ga!
SASTOJCI
za podlogu
200g brašna
1 žličica praška za pecivo
75 g šećera
1 jaje
100g maslaca
za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja
25 g gustina
2-3 žlice šećera
za fil od sira
4 jaja 400 g svježeg sira ili mascarpone sira
300 g kiseloga vrhnja
125 g šećera
50 g škrobnog brašna naribana korica
1 limuna
125 ml mlijeka za čokoladni preljev
250 g mliječne čokolade
200 ml slatkoga vrhnja
50g maslaca
PRIPREMA
Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima. Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limu sa dobivenom masom. Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.
Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.
ZADNJE VIJESTI
Netflix je u posljednje vrijeme uveo brojne promjene na svoj...
Splitski student hercegovačkog podrijetla, Hrvoje Dadić...
Predivna gesta mlade pjevačice i natjecateljice showa 'Zvez...